Χιλιάδες ιδιοκτήτες ταλαιπωρούνται αδίκως

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ταλαιπωρούνται αδίκως

Πριν από ένα έτος ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να αρθεί και τυπικά το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου, ώστε να καταστούν ανίσχυρες και χωρίς έννομες συνέπειες οι υποβληθείσες ενστάσεις του Δημοσίου και οι εν γένει διεκδικήσεις του.

Απαντώντας στη Βουλή, η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου αποδέχθηκε ότι αδίκως ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα προωθούσε προτάσεις για τη διοικητική επίλυση του ζητήματος.

Αυτές τις μέρες, που συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος και ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί οι ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών, ο βουλευτής επανέρχεται για το ίδιο ζήτημα, τονίζοντας ότι «εξακολουθεί η αναστάτωση που έχει προκληθεί σε χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι ενώ νομίμως έχουν εγγράψει στο Εθνικό Κτηματολόγιο τις εντός σχεδίου πόλεως ιδιοκτησίες τους, που χρησιμοποιούνται και ως κύριες κατοικίες, ως της πλήρους κυριότητάς τους, εντούτοις το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα επρόκειτο για δασικές εκτάσεις, καταθέτει ενστάσεις στη διαδικασία του Κτηματολογίου και διεκδικεί επ’ αυτών ίδια δικαιώματα, ταλαιπωρώντας τους πολίτες του και υποβάλλο­ντάς τους σε αδικαιολόγητα έξοδα».

Τέλος, ο Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς ρωτάει αν «εγκαταλείπει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τη δέσμευση την οποία ανέλαβε ότι θα λύσει διοικητικά το ζήτημα αυτό και πότε».

Φωτό: enikos.gr


Σχολιάστε εδώ