Focus Οn… λιστ

Focus Οn… λιστ

Τα Μουσικά Σαλόνια της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο κύκλος Focus On της Μητροπολιτικής Συμφωνική Ορχήστρας Αθηνών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, αποτελεί ένα πρωτότυπο κύκλο διαλέξεων, βασισμένων στην ιδέα των «μουσικών σαλονιών», όπου ο διάλογος των προσκεκλημένων επί σκηνής θα συνδυάζεται με τη μουσική ανάδειξη του κεντρικού θέματος εκάστοτε αφιερώματος του κύκλου.

Σε κάθε βραδιά focus on, σημαντικές και αναγνωρισμένες προσωπικότητες της Μουσικής, των Γραμμάτων, των Τεχνών, της Επιστήμης, της Πολιτικής, της Δημοσιογραφίας συναντιούνται σε μία συζήτηση επί σκηνής, που θα διεξάγεται με συντονιστή τον καταξιωμένο κριτικό και ιστορικό Μουσικής, Γιώργο Β. Μονεμβασίτη και οικοδεσπότη τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο.

Η συζήτηση θα επικεντρώνεται στον εκάστοτε μεγάλο κλασικό μουσουργό, στον οποίο αφιερώνεται η βραδιά. Οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις σκέψεις τους ενώπιον του κοινού, σε μία αυθόρμητη συζήτηση, μέσα από τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό δρόμο της επαφής τους με τη Λόγια Μουσική και υπό το πρίσμα της δικής τους ξεχωριστής ιδιότητας καθένας, θα αναδεικνύουν διαφορετικές πτυχές προσέγγισης της Μουσικής, περισσότερο προσωπικές και, γι’ αυτό ίσως, περισσότερο ενδιαφέρουσες. Παράλληλα, μουσικά αποσπάσματα από το έργο εκάστοτε μουσουργού θα ερμηνεύονται επί σκηνής, ως μουσικές αναφορές συνοδεύοντας τον επί σκηνής διάλογο.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στον Πολυχώρο του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων Focus On της Μ.Σ.Ο.Α., θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον γοητευτικό κόσμο του κορυφαίου Ούγγρου μουσουργού και ενός από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες πιανίστες όλων των εποχών, Φραντς Λιστ.

Στο μουσικό σαλόνι του Focus On Δεκεμβρίου, οι προσκεκλημένοι επί σκηνής θα ειναι:
– ο Δημήτρης Καλοκύρης
Συγγραφέας, Επιμελητής Εκδόσεων και Εκθέσεων, Εκδότης, Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων
– ο Αλέξανδρος Κατσιάρας 
Θεολόγος, Συγγραφέας, Δ/ντης του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος
– ο Διονύσης Μαλλούχος
Πιανίστας. Διετέλεσε Δ/ντης του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας


Σχολιάστε εδώ