Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη;

Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη;


Συγγραφέας
Μαρίνα Γιώτη


Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο.

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι;

Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια… αλλιώς! Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη ξεκινάει για μια περιπέτεια στη καρδιά των Χριστουγέννων. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη; Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

—-
«Και εάν έρθει η στιγμή που τα διάφορα ακούσματα, οι αντιφάσεις, η αμφισβήτηση και οι απορίες των παιδιών σας καθώς μεγαλώνουν πάρουν τη θέση της φαντασίας, σκεφτείτε το παρακάτω ερώτημα πριν τους απαντήσετε: Μαμά και μπαμπά, πιστεύετε στον Αϊ-Βασίλη;»
-Πόλκα Χατζηιωάννου Σταθοπούλου- εκπαιδευτικός

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρίνα Γιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Marketing και Καλές Τέχνες στο Georgetown University της Washington, DC όπου αποφοίτησε το 1997. Μέχρι το 1999 φοίτησε στο Pratt Institute στη Νέα Υόρκη σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας και εικονογράφηση από το οποίο αποφοίτησε με τιμητικές διακρίσεις.
Είναι συνέταιρος και δημιουργική διευθύντρια σε εταιρεία οπτικής επικοινωνίας και πρόεδρος στο αθλητικό κέντρο για παιδιά Sunny Sports Club. Έχει τιμηθεί με το John Peter’s Publication Award από το Art Directors Club της Νέας Υόρκης και τα Διεθνή βραβεία Pentawards για τη δουλειά της.
Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Στιγμούλα» και ακολούθησαν «Η Στιγμούλα είναι δυνατηή!», «Σκουφοκοκκινίτσα» – στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2016 – και το «Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα» από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της λεύκωμα για μαμάδες με τίτλο «Μια καρδιά» και το τρίτο βιβλίο της σειράς «Παραμύθια…αλλιώς» με τίτλο «Ρεβιθοκοντούλης» – στη λίστα των 10 καλύτερων παιδικών βιβλίων Public 2017.
Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά και στα ιταλικά.
Έχει μια κόρη 10 ετών.

Ηλικία: 4+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά, Χριστούγεννα
ISBN: 978-960-605-654-3


Σχολιάστε εδώ