Παρουσίαση βιβλίου: «Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Παπαγιάννη

Παρουσίαση βιβλίου: «Ο άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γιάννη Παπαγιάννη

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 18:00 οι εκδόσεις ∆ιάπλαση και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Παπαγιάννη, «Ο Άνδρας που γεννήθηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο».
Μια «ιστορική κωμωδία», που με το ιδιαίτερο χαρακτήρα της, μας υποχρεώνει σε μια διαφορετική ανάγνωση και αποτίμηση της Ιστορίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
> Ελένη Γκίκα, συγγραφέας-κρ­ιτικός
> Θανάσης Χειμωνάς, συγγραφέας
> Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας-κριτικός
> Τζούλια Γκανάσου, συγγραφέας-κριτικός

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας.

Link Εκδήλωσης:  https://www.ianos.gr/events/giannis-papagiannis-o-andras-pou-gennithike-me-ton-eleftherio-venizelo-ekd.html


Το βιβλίο

Το 2013 η Άννα Μαρία Αθανασίου ξεκινά να υλοποιήσει ένα τολμηρό όνειρο: με τη βοήθεια ενός πρώην φίλου της προγραμματιστή ξεκινούν να φτιάξουν μια ταινία για τη ζωή του προπάππου της Ιάκωβου Αθανασίου, με βάση ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης. Το πρόγραμμα όμως ξεφεύγει απ’ τα χέρια τους και η ιστορία –και η ζωή– του προπάππου της προκύπτει διαφορετική. Γεννημένος την ίδια ημέρα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο Ιάκωβος Αθανασίου ζει δυο χρεοκοπίες, ερωτεύεται, περιδιαβαίνει  ανάμεσα σε μύθους της εποχής και μαζί του ξαναζούμε και διαβάζουμε διαφορετικά την Ιστορία.

Μια «ιστορική κωμωδία», που με το ειρωνικό, στοχαστικό, ανατρεπτικό της ύφος, την εμπεριστατωμένη αναπαράσταση των εποχών και την απολαυστική μεταχείριση των κεντρικών της ηρώων, μας υποχρεώνει σε μια διαφορετική ανάγνωση και αποτίμηση της Ιστορίας.


Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο και τον συγγραφέα δείτε ΕΔΩ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορική Κωμωδία, Μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-567-161-7 


Σχολιάστε εδώ