Ο Δήμος Αιγάλεω συνεχίζει τη μάχη της απορρύπανσης των δημόσιων χώρων

Ο Δήμος Αιγάλεω συνεχίζει τη μάχη της απορρύπανσης των δημόσιων χώρων

Ο Δήμος Αιγάλεω, συνεχίζει τις παρεμβάσεις εξωραϊσμού και συντήρησης των υποδομών του, με τον καθαρισμό από εξειδικευμένο συνεργείο, γκράφιτι και συνθημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, έγινε απορρύπανση δύο γλυπτών που κοσμούσαν το Άλσος Αιγάλεω από το Συμπόσιο γλυπτικής του 2001 («Μητρική συνύπαρξη» της Καλλ. Κουτήφαρη και «Εγκιβωτισμένη έκρηξη» του Κώστα Δικέφαλου), του κεντρικού σιντριβανιού και του διακοσμητικού πηγαδιού στην είσοδο του Άλσους.

Επίσης καθαρίστηκαν οι όψεις του 2ου Νηπιαγωγείου και τμήμα της αυλής του 2ου Δημοτικού.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: «Οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στην προσπάθεια του Δήμου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης οπτικής ρύπανσης που προκαλείται από συνθήματα, υπογραφές (tags), αυτοκόλλητα και διαφημιστικές αφίσες και αποτελεί ένα μόνο μικρό μέρος από το σύνολο των βανδαλισμών που συμβαίνουν καθημερινά. Η δράση αυτή αποσκοπεί στην ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο της έλλειψης σεβασμού του δημόσιου χώρου απαιτεί και συνεχή δαπάνη οικονομικών πόρων, χρόνου και ανθρώπινου δυναμικού για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η εκστρατεία καθαριότητας συνεχίζεται με παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό, στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ράπτη», σε πλατείες και άλλα σημεία του Δήμου. Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, γιατί η εικόνα της πόλης είναι ευθύνη όλων μας».

Πηγάδι πριν / Πηγάδι μετά

Νηπιαγωγείο πριν / Νηπιαγωγείο μετά

Μητρική συνύπαρξη πριν / Μητρική συνύπαρξη μετά

Συντριβάνι πριν / Συντριβάνι μετά

Κεντρική φωτό: Εγκιβωτισμένη έκρηξη πριν / Εγκιβωτισμένη έκρηξη μετά


Σχολιάστε εδώ