Λογοτεχνικός περίπατος: «Η Πλάκα του Φίλιπ Κερρ»

Λογοτεχνικός περίπατος: «Η Πλάκα του Φίλιπ Κερρ»

Τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κερρ «Φοβού τους Δαναούς» (εκδόσεις Κέδρος) οργανώνει έναν διαφορετικό λογοτεχνικό περίπατο στην Πλάκα ακολουθώντας τα ίχνη του ήρωά του, του Μπέρνι Γκούντερ, στην Αθήνα του 1957.


-Πού βρίσκεται το σπίτι όπου διαπράχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα
-Ποιο μπαρ μοιάζει με το «αρχαιότερο του κόσμου»;
-Τι μπορεί κανείς να δει στη Μητρόπολη;
-Πώς παρκάρουν οι Αθηναίο στην Πλάκα;
-Ποιος μπέρδεψε τη Ρωμαϊκή Αγορά με την Ακρόπολη;

Βήμα -βήμα, με χιούμορ και μυστήριο, ανακαλύπτουμε την πόλη με τα μάτια ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Ο περίπατος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Φίλιπ Κερρ, που πέθανε στις 23 Μαρτίου του 2018, σε ηλικία 62 ετών…

Οδηγός μας στον περίπατο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος, που θα μοιραστεί μαζί μας και εικόνες από τη γνωριμία με τον μεγάλο συγγραφέα που τιμήθηκε με το βραβείο για τη «Φράση της χρονιάς» από το literature.gr…

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο.

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Πλη­ρο­φο­ρίες/Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr

Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23
Πλάκα, Αθήνα


Περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις για τον περίπατο δείτε ΕΔΩ



Το βιβλίο

Μόναχο, 1957

O Μπέρνι Γκούντερ εργάζεται με ψευδώνυμο ως πραγματογνώμονας σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία. Οι εργοδότες του του αναθέτουν μια αποστολή, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται: να ταξιδέψει στην Αθήνα και να διερευνήσει την υπόθεση ενός ναυαγίου που συνέβη στα ελληνικά ύδατα. Στην Αθήνα ο Γκούντερ συναντά τον ιδιοκτήτη του πλοίου και πρώην στρατιώτη της Βέρμαχτ, Ζίγκφριντ Βίτσελ. Όταν ο Βίτσελ δολοφονείται, ο Γκούντερ ερευνά τα αίτια του θανάτου του και οδηγείται σε μια υπόθεση που εκκρεμεί από τα χρόνια της Κατοχής.
Για μία ακόμη φορά, ο φημισμένος ήρωας του Φίλιπ Κερ βυθίζεται στη σκοτεινή ιστορία του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και ειδικότερα στο έγκλημα της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της υφαρπαγής της περιουσίας τους. Καθώς η Ευρώπη μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει ένα κοινό μέλλον με τη Γερμανία σύμμαχο και όχι εχθρό της, τουλάχιστον ένα άτομο στην Ελλάδα δεν δείχνει διατεθειμένο ούτε να ξεχάσει ούτε να συγχωρέσει. Ακόμη και ο ίδιος ο Μπέρνι πιστεύει ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να έχει δίκιο…


Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα και το βιβλίο δείτε ΕΔΩ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία, Αστυνομικό Μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-04-4973-0


Σχολιάστε εδώ