Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, Ο ΠΟΝΤΙΚΟΒΕΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, Ο ΠΟΝΤΙΚΟΒΕΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΝΥΧΤΑ


Συγγραφέας
Πηνελόπη Μωραΐτου


Εικονογράφηση
Λιάνα Δενεζάκη & Μάνος Κρόκος


Ο Άγγελος λατρεύει τη μουσική, όμως δεν θα τραγουδήσει στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου του. Η έμφυτη συστολή καθώς και η δυσκολία του να πει χωρίς ψεγάδια τα λόγια του, θα τον κρατήσουν μακριά από τη σκηνή. Και εκεί που όλα μοιάζουν θλιβερά για το ευαίσθητο αγόρι, εμφανίζεται ο μικρός Ποντικόβεν και μαζί ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια, γεμάτη μελωδίες και φωτεινές στιγμές. Μαζί θα ζήσουν τη διαδικασία της αποδοχής αυτού που πραγματικά είμαστε, με όλα τα ψεγάδια αλλά και τα προτερήματά μας.

Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία που μιλά για τη διαφορετικότητα, το bullying και τις συνέπειές του.
Την ίδια στιγμή, βάζει μικρούς και μεγάλους σε γιορτινό κλίμα, αφήνοντας μια γεύση γλυκιά και αισιόδοξη.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο

Ο Άγγελος άπλωσε το χέρι του και άνοιξε το πορτάκι στο  πανέμορφο σπιτάκι – ημερολόγιο που πάνω του είχε 24 μικρές πορτούλες, μια για κάθε ημέρα του Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννωνστις 24. Κάθε μέρα μια πόρτα και ένα δώρο έκπληξη. Έκπληκτος είδε ένα μολυβί ποντικάκι με μακριά μυτερή ουρά και ροζ αυτάκια να στρογγυλοκάθεται στο χέρι του.
Ο ποντικούλης έτριψε τα μουστάκια του και, αφού έσιαξε τη φορεσιά του, είπε με ύφος επίσημο:
Είμαι ο Φον Ποντικόβεν ο 10ος!
Χαίρω πολύ, κύριε Φον Ποντικόβεν 10τε. Και ποια θπουδαία δουλειά έχετε Χριθτουγεννιάτικα θτο ημερολόγιό μου;
Τι εννοείς; Στ’ αλήθεια δεν κατάλαβες ακόμη ποιος είμαι; Είμαι ο Φον Ποντικόβεν! Της ξακουστής οικογένειας των Ποντικόβεν από τηνΑυστρία. Ο προπάππος τού προπάππου τού προποπάππου τού παππού μου, στενός συγγενής δηλαδή, όχι αστεία, ήταν η αιτία  που γράφτηκε το σπουδαίο χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Άγια Νύχτα» που τραγουδούν εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο…


Λίγα λόγια για την συγγραφέα 

Η Πηνελόπη Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία, ΒΑ και ΜΑ στο Midwestern State University, ΗΠΑ. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Λογοτεχνίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο MSU – USA στην Παιδική Λογοτεχνία. Έχει διδάξει Λογοτεχνία στο Midwestern State University στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα έχει διδάξει Παιδική Λογοτεχνία και έχει λάβει μέρος σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Άνθρωπος δραστήριος στον χώρο της εκπαίδευσης και συγγραφέας δεκάδων παιδικών βιβλίων, σήμερα συνεχίζει να γράφει και παράλληλα να διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποσπασμένη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κολωνίας.

…και τους εικονογράφους

Πολλά χρόνια μαζί στη ζωή και στις εκδόσεις, η Λιάνα Δενεζάκη και ο Μάνος Κρόκος συνεργάζονται για πρώτη φορά στην εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου. Μαζί έχουν ακόμη δημιουργήσει μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που στόχο έχει την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης.
Η Λιάνα Δενεζάκη έχει γράψει 19 βιβλία, ενώ έχει εικονογραφήσει πάνω από 200.
Ο Μάνος Κρόκος έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικές εφαρμογές για παιδιά, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΡΦΥΡΑ

Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά, Χριστούγεννα
ISBN: 978-618-5197-43-8

 


Σχολιάστε εδώ