Ως αρχηγός μιλάει ο Σαμαράς! – Τελικά, ποιος κυβερνά τη ΝΔ;

Ως αρχηγός μιλάει ο Σαμαράς! – Τελικά, ποιος κυβερνά τη ΝΔ;

-Προαναγγέλλει Εξεταστική Επιτροπή – Δεν θα γλιτώσει κανείς

Τριγμούς προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το «άγριο καπέλωμα» του Κυρ. Μητσοτάκη από τον Αντ. Σαμαρά. Ως πραγματικός αρχηγός, ο πρώην πρωθυπουργός όχι απλώς προαναγγέλλει (δίνει γραμμή), αλλά προεξοφλεί κιόλας τις κινήσεις και τις αποφάσεις που θα γίνουν όταν η παράταξη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα («Παραπολιτικά») ο κ. Σαμαράς, διαπνεόμενος από άκρως ρεβανσιστικές διαθέσεις, απειλεί θεούς και δαίμονες. Για την ακρίβεια απειλεί να… κλείσει φυλακή τον πρωθυπουργό και τους μισούς από τους σημερινούς υπουργούς. Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τη στρατηγική των ήπιων τόνων που ακολουθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προσεγγίσει ευρύτερες μάζες ψηφοφόρων – πέραν της Νέας Δημοκρατίας. Υποσκάπτοντας επί της ουσίας ένα από τα βασικά εγχειρήματά του.

«Θα τους κάτσω όλους στο σκαμνί», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της μακροσκελούς συνέντευξης του κ. Σαμαρά και σ’ αυτόν αποτυπώνεται όλη του η φιλοσοφία. «Τους περιμένω, θα τους πάω μέχρι τέλους, δεν αστειεύομαι», τονίζει σε άλλο σημείο, ενώ κατονομάζει αυτούς που είναι στις πρώτες θέσεις της μαύρης λίστας του. «Τσίπρας, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης δεν θα γλιτώσουν», προειδοποιεί. Ως προς το σκάνδαλο με τη Novartis, ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι πρόκειται για «σκευωρία», όσον αφορά τουλάχιστον τα πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο προσωπικά.

Δεσμεύεται δε να αποκαλύψει ποιοι, πώς και γιατί έστησαν τη «σκευωρία» αυτή. Ο πρώην πρωθυπουργός προεξοφλεί τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση της Νέας Δημοκρατίας και όσον αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην οικονομία. «Δεν μπορεί να μη γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το εξάμηνο του Βαρουφάκη», υπογραμμίζει, αναφερόμενος στους χειρισμούς που έγιναν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Χειρισμοί που οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών, τα capital controls και τη χώρα ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρωζώνη και τη χρεοκοπία. Αν και έχουν περάσει πέντε ολόκληρα χρόνια, ο κ. Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις σχετικά με τη δημόσια τηλεόραση. «Δεν μετανιώνω που έκλεισα αυτή την ΕΡΤ», τονίζει, εννοώντας ότι στην κατάσταση που είχε φτάσει το 2013 το λουκέτο ήταν περίπου αναγκαίο.


Σχολιάστε εδώ