Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος

Μια σημαντική αποκάλυψη έκανε στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος. Συγκεκριμένα, είπε ότι η ΚΤΥΠ, ο πρώην ΟΣΚ δηλαδή, έχει υποθηκεύσει τα σχολικά κτίρια, γι’ αυτό οι δήμοι δεν μπορούν να παρέμβουν!

Κατά συνέπεια, τα όποια έργα υποδομής γίνονται με… το σταγονόμετρο και αφορούν μόνο παρεμβάσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων. Τελικά δεν έχει μείνει τίποτα που να μην έχει σ’ αυτήν τη χώρα…


Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019, που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη, προβλέπει έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ, που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών του δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Από την αντιπολίτευση δεν τον ψήφισε καμία παράταξη.


Μια απλή αντικατάσταση ενός μέλους στο ΔΣ του ΟΠΑΝ προκάλεσε πολλά σχόλια και παραλίγο να δημιουργήσει πολιτικό θέμα. Συγκεκριμένα, στη θέση του Ιωακείμ Παπάκη, που παραιτήθηκε, η πλειοψηφία πρότεινε να τοποθετηθεί η Νόνη Δούνια. Η μείζων μειοψηφία ζήτησε να τοποθετηθεί άτομο που θα υποδείκνυε η ίδια και εκεί υπήρξε… αψιμαχία με την πλειοψηφία. Τελικά οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν το θέμα, με εξαίρεση τη σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Πασχαλίνα Καλαγιά, που το ψήφισε διαφοροποιούμενη από τον συνδυασμό της. Αυτό προκάλεσε πολλά σχόλια, ακόμα και το ότι ενδεχομένως η κ. Καλαγιά ευθυγραμμίσθηκε σκόπιμα με την πλειοψηφία γιατί επιδιώκει να κατέβει μαζί της στις προσεχείς εκλογές.


Περασμένα μεγαλεία για το Νεκροταφείο της Ανάστασης. Το κυλικείο, για το οποίο παλαιότερα γινόταν… σφαγή για το ποιος θα το πάρει, έχει βγει στα… αζήτητα και ο δήμος, για να μην το κλείσει, αναγκάσθηκε να το βγάλει σε απευθείας ανάθεση. Δύο δημόσιοι διαγωνισμοί είχαν γίνει, με τιμές εκκίνησης του ενοικίου στα 1.150 και τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, αλλά απέβησαν άγονοι γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανένας. Έγινε και τρίτος με ελεύθερη προσφορά αλλά πάλι δεν υπήρξε ενδιαφέρον. Και τώρα ο δήμος θέλει να το δώσει με απευθείας ανάθεση σε κάποιον τρίτο που ενδιαφέρθηκε και προσφέρει ενοίκιο 600 ευρώ τον μήνα.


Μιας και μιλάμε όμως για… καθεστώς, ένα κορυφαίο σκάνδαλο έγινε στο ΣΕΦ και έφθασε και στη Βουλή. Περισσότερα, με κάθε λεπτομέρεια, την επόμενη βδομάδα.


Το θέμα των δώρων και των επιδομάτων αδείας, που ξανάρθε στην επιφάνεια μετά τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δικαίωσαν εργαζόμενους που είχαν κάνει σχετικές αγωγές, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Κάρλε. Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα αξιολογήσει το θέμα και θα πάρει έγκαιρα θέση. «Το δίκαιο πάντως», όπως είπε, «θα ήταν να πάρει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία και να αποφασίσει την κατάργηση του νόμου του 2012 που κόβει δώρα και άδειες, με παράλληλη αύξηση των ΚΑΠ, αφού με τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων είχαν περικοπή κατά 65% και οι ΚΑΠ.

Οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε λίγο θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας και οι δήμοι δεν θα μπορούν να αντιδράσουν». «Γι’ αυτό θα πρέπει το κράτος να δώσει τη λύση και όχι να αφήσει τους ΟΤΑ να… βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά», κατέληξε ο Γ. Μώραλης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ/ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος τόνισε ότι ήδη υπάρχει πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει 13 εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά που είχαν κάνει σχετικές αγωγές και κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει πίσω τις εφέσεις που έχει καταθέσει.

Φωτό: kanaliena.gr


Σχολιάστε εδώ