Αυτή είναι η συμπαράσταση στους ομογενείς μας, που αντέχουν και μένουν στη γη των προγόνων τους

Αυτή είναι η συμπαράσταση στους ομογενείς μας, που αντέχουν και μένουν στη γη των προγόνων τους

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Ενοχλήθηκε η Έλενα Ακρίτα γιατί ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης πρότεινε στο Σώμα «ενός λεπτού σιγή» για την εκτέλεση του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τον Ράμα. Και τον κατηγόρησε από τη στήλη της στα «Νέα» ότι λειτούργησε σαν να ήταν η Βουλή το σπίτι του. Δεν την πείραξε το ότι οι βουλευτές που ήταν στην αίθουσα δεν εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Αυτή είναι η συμπαράσταση στους ομογενείς μας, που αντέχουν και μένουν στη γη των προγόνων τους. Για το ότι η ελληνική μειονότητα έχει αποδεκατιστεί από τους Ράμα, Μπερίσα και λοιπούς αλβανούς κυβερνήτες ούτε λέξη…

Ας κάνει μια βόλτα εκεί στα ελληνικά χωριά η κυρία Ακρίτα να δει πώς «ζουν» εκείνοι που επιμένουν να κρατούν Θερμοπύλες. Καλό θα ήταν, μάλιστα, να έμενε και κάποιους μήνες εκεί για να καταλάβει τι κόστος έχει να είσαι «Κωνσταντίνος Κατσίφας»…


Μεγάλο μέρος της αγοράς μισθωτής εργασίας του ιδιωτικού τομέα (1/4) έχει αμοιβές κάτω από 600 ευρώ, ιδίως σε κλάδους όπως η εστίαση (25,5%) και το εμπόριο (27,7%), και το 56% των μισθωτών εργάζεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έως 49 εργαζομένων. Ακόμη, το 77% των μισθωτών στις μικρές επιχειρήσεις αμείβεται με αποδοχές κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ.


Τα καλά πρέπει όχι μόνο να λέγονται αλλά και να επαινούνται. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) δίνει μέχρι 5.000 ευρώ σε 130 οικογένειες που έμεναν στο Μάτι και η καταστροφική φωτιά τούς προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί ανέρχεται σε 400.000 ευρώ, χρήματα τα οποία πρόσφεραν εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου για τους πληγέντες.


Σχολιάστε εδώ