Ποιοι έχουν συμφέρον από τη διάσπαση της Εκκλησίας και τον διχασμό του ελληνικού λαού;

Ποιοι έχουν συμφέρον από τη διάσπαση της Εκκλησίας και τον διχασμό του ελληνικού λαού;

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Έχει αυτή την πολυτέλεια η Ελλάδα; – Η Εκκλησία φταίει για εδώ που έφτασε η χώρα;

Βρήκαμε τον εχθρό… Για όλα φταίει η Εκκλησία… Αυτή μας οδήγησε στη χρεοκοπία το 2009. Φταίει για την οικονομική καταστροφή. Φταίει για τα Μνημόνια. Φταίει για τα 300.000 λουκέτα, για το ένα εκατομμύριο ανέργους, για τις αυτοκτονίες. Φταίει για την ανελέητη περικοπή των συντά­ξεων, που έκανε ζητιάνους τα περήφανα γηρατειά. Φταίει για τους ληστρικούς φόρους και τις εισφορές.

Φταίει για τους πάνω από 500.000 νέους μας που έφυγαν στην ξενιτιά, γυρίζοντάς μας πίσω στη δεκαετία του 1960. Φταίει για την κατάρρευση των τραπεζών. Φταίει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν φτάσει στα 140 δισ. ευρώ. Φταίει για τα 86 δισ. ευρώ «κόκκινα» δάνεια, που πωλούνται μπιρ παρά, στο 5% της αξίας τους, στους εξελιγμένους γύπες, τα περιβόητα funds. Φταίει που τα νοικοκυριά χρωστάνε κοντά στα 80 δισ. ευρώ. Φταίει που η οικογένεια δεν έχει στο τραπέζι της τα απαραίτητα και προσπαθεί να ζήσει τα παιδιά της με ό,τι μπορεί να αγοράσει με τον πετσοκομμένο μισθό και το μεροκάματο, με τη σύνταξη που κατάντησε φιλοδώρημα. Φταίει για τους πλειστηριασμούς. Φταίει για το ότι δεν έρχονται επενδυτές.

Η Εκκλησία είναι ο μεγάλος εχθρός. Αυτή φταίει για όλα. Και μάλιστα με την παραδοχή, δυστυχώς, και του Αρχιεπισκόπου… Πλήρης, απόλυτη η συναίνεσή του…

Δεν απομένει τίποτε άλλο από τη Σταύρωση… Υπάρχει, όμως, φόβος… Μην τυχόν αναστηθεί και δημιουργήσει νέα προβλήματα…

Σε αυτό το σημείο βρισκόμασταν μέχρι τη στιγμή που θείο φως φώτισε τη διέξοδο. Η λύση, το μοίρασμα των ιματίων. Το Κράτος, από τη μια μεριά, και η Εκκλησία, από την άλλη, μέσα σε δυο τρεις ώρες κατέληξαν σε συμφωνία, με τον Αρχιεπίσκοπο να αποδέχεται τον ρόλο του φτωχού συγγενή. Και μάλιστα χωρίς να του έχει δώσει η Ιεραρχία καμία εξουσιοδότηση. Το ξήλωμα του πουλόβερ έφτασε λίγο πριν από το τέλος, με τους παπάδες να είναι στον αέρα, οι μεγάλοι χαμένοι. Και χωρίς να έχει ρωτήσει ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο επικεφαλής της Εκκλησίας μας το πλήρωμα της Εκκλησίας.



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τι λέει;


Το θέλουν να μην έχει λόγο. Γιατί ξέρουν ότι την πίστη του δεν την παζαρεύει με κάποιον διορισμό, με κάποια άδεια ή άλλη αντιπαροχή. Πιστεύει, κάνει τον σταυρό του, χωρίς κανείς να το διατάζει. Η πίστη του καθενός είναι μέσα του. Και η μοναδική ευχή που κάνει είναι να τον έχει καλά ο Θεός.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Εκκλησία ενοχλεί… Γι’ αυτό επιδιώκεται μόνιμα από την πολιτική εξουσία, σημερινή και χθεσινή, η αποδόμησή της. Θέλουν να περιορισθεί ο δεσμός. Να μην επηρεάζει τον πολίτη, τον νέο, τον γέροντα. Ξεχνούν, όμως, ένα δεδομένο αδιαμφισβήτητο: Ότι ο πολίτης μπορεί να είναι αριστερός, κεντρώος, δεξιός, όμως αυτό σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν ταυτίζεται με το θρησκευτικό του «πιστεύω», στο οποίο καταφεύγει στις κρίσιμες στιγμές της ζωής του.

Γι’ αυτό και οι αρχαίοι μας είχαν τον «Άγνωστο Θεό». Και μη μας πει κανείς ότι ήταν θρησκόληπτοι.

Η ξαφνική καταιγίδα που ξέσπασε, με τη συναίνεση, δυστυχώς, και του Αρχιεπισκόπου, δείχνει ότι η αποστασιοποίηση της Εκκλησίας από τα κοινά είναι ο στόχος και της σημερινής κυβέρνησης. Μόνο που αυτήν τη φορά φαίνεται πιο εφικτός, από τη στιγμή που ο κ. Ιερώνυμος δεν διαφωνεί. Αντίθετα, είναι ξεκάθαρο ότι έχει ανοίξει την πόρτα… Και μάλιστα διάπλατα… Το αν θα παραμείνει ανοιχτή θα φανεί από το μέγεθος της αντίδρασης και την αποφασιστικότητα των διαφωνούντων με τον Ιερώνυμο.

Κάποιοι ενδεχομένως να έχουν στο μυαλό τους την πλήρη ρήξη, ακόμη και τη διάσπαση της Εκκλησίας, από την οποία, αν επιχειρηθεί, χαμένη θα είναι η Ελλάδα, η χώρα μας. Στον βωμό της ψήφου…

Γι’ αυτό και είναι ώρα να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.


Σχολιάστε εδώ