Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου: Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Αττική

Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου: Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Αττική

H ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που πραγματοποιείται στην Αττική και το οποίο αναμένεται να αλλάξει δραστικά την εικόνα της περιοχής από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το Δέλτα Φαλήρου. Το έργο χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά της Περιφέρειας.Μετατόπιση των γραμμών του τράμ, μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με μεγάλα υπόγεια τμήματα, ποδηλατόδρομους, υπόγεια πάρκινγκ, ένα μεγάλο πάρκο με βλάστηση και… άμεση πρόσβαση στη θάλασσα! Είναι μερικά από τα προβλεπόμενα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.

Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2019. Θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο υπόγειων αντιπλημμυρικών καναλιών, μεταξύ της Λεωφόρου Συγγρού και του Ιλισού ποταμού, και ανάμεσα στις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού. Στα δύο κανάλια θα τοποθετηθούν υδραυλικά συστήματα τα οποία θα συλλέγουν τα ύδατα που θα συσσωρεύονται, θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά την περιοχή του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Η παρέμβαση που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, θα αφορά στην μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, με τη δημιουργία ενός νέου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, μήκους 2 χμλ, από τη Λεωφόρο Συγγρού έως την Εθνική Οδό.

Διαβάστε στο economistas.gr την ιστορία του έργου και τα πρώτα σχέδια για την ανάπλαση της περιοχής τη δεκαετία του 1990.

 


Σχολιάστε εδώ