Β. Λεβέντης: Δεν μπορούμε να ιδρύσουμε ιδιωτικά ΑΕΙ ακόμη

Β. Λεβέντης: Δεν μπορούμε να ιδρύσουμε ιδιωτικά ΑΕΙ ακόμη

Ο κ. Λεβέντης τόνισε για το ίδιο θέμα πως “πρώτα πρέπει να αποκομματικοποιήσουμε το κράτος και μετά να δούμε τα ζητήματα αυτά, γιατί διαφορετικά θα υποβαθμίσουμε τα δημόσια ΑΕΙ, θα εκτιναχθούν οι δαπάνες των φοιτητών και των καθηγητών”, και πρόσθεσε “δεν θα μπορούμε βεβαίως αν κρατήσουμε επί μακρόν την θέση αυτή, γιατί οι πιέσεις από την Ευρώπη κυρίως, θα πολλαπλασιαστούν το αμέσως επόμενο διάστημα”.

Ο κ. Λεβέντης πρότεινε ακόμη να θεσμοθετηθεί στο Σύνταγμα η ποινικοποίηση του ρουσφετιού και να χάνει την έδρα του ο πολιτικός που θα κάνει διορισμούς. Επίσης, να χάνει την έδρα του, ο βουλευτής εκείνος που αλλάζει κόμμα. Επίσης, να θεσμοθετηθεί η διαδικασία έγκρισης από την Βουλή των ομολόγων που δανείζεται η χώρα, είπε ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας ότι το σύστημα αυτό ισχύει στην Γερμανία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε για άλλη μια φορά να συσταθεί Ανεξάρτητη Αρχή που θα ερευνά τα ευρήματα των ερευνών της κοινής γνώμης, πριν αυτά δημοσιοποιηθούν. 
Κριτική, άσκησε ο κ. Λεβέντης για την μη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και την αδυναμία που έχει να το κάνει αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Ο κ. Λεβέντης τόνισε ακόμη ότι, αφού τα δυο μεγάλα κόμματα δεν συμφωνούν, η επόμενη Βουλή θα χρειαστεί 180 ψήφους για να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές στο Σύνταγμα. Αν σήμερα είναι δύσκολο αυτό το νούμερο, στην επόμενη Βουλή τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. 
Για το θέμα της συμφωνίας Εκκλησίας – Κράτους, ο κ. Λεβέντης  ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει πίσω, να ανοίξει ο διάλογο με όλους τους παράγοντες και μετέφερε στην ολομέλεια της Βουλής, την έντονη αντίδραση των κληρικών Ελλάδος που αισθάνονται προδομένοι, με τους οποίους συναντήθηκε, λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει την ομιλία του στην Βουλή. Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι “δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια μοίρα την Ορθοδοξία με τους Ιεχωβάδες και τους Μορμόνους”. 
Κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ότι “σφάζει την Ορθοδοξία και την Μακεδονία”, κάτι για το οποίο δεν έχει αποφασίσει,όπως είπε, ο ελληνικός λαός και εκτίμησε πως “θα τιμωρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του”.  
Ο κ. Λεβέντης έκανε και ένα σχόλιο με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, με τις οποίες όπως ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας τις αποφάσεις του το 2015 τις πήρε με καθαρό μυαλό, για να πει χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, “δηλαδή υπήρχε στο μυαλό του κ. Τσίπρα και το ενδεχόμενο να βγούμε από το ευρώ; Για ένα εξάμηνο είχε θολωμένο μυαλό; Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο”. Όσον αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Λεβέντης είπε, αφού ψήφισε η κυβέρνηση την περικοπή με νόμο, τώρα παρακαλάει τους Ευρωπαίους να μην κοπούν.  
 

Σχολιάστε εδώ