ΝΔ: Απόλυτη ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φτώχειας

ΝΔ: Απόλυτη ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της φτώχειας

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για το 2017 που κατατάσσουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση της φτώχειας, εξαιτίας της αποτυχημένης κοινωνικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πλήρης Δήλωση:

«Tα στοιχεία της Eurostat για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Ευρώπη καταδεικνύουν την απόλυτη ανεπάρκεια της κυβέρνησης ακόμη και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της φτώχειας, δηλαδή στον πυρήνα του κοινωνικού κράτους.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία τη Eurostat για το 2017 δείχνουν ότι, ενώ οι κοινωνικές μεταβιβάσεις κατά μέσο όρο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά το ένα τρίτο (32,4%) των ατόμων που ζουν στα όρια της φτώχειας, στην Ελλάδα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ποσοστό αυτό έφτασε μόλις το 15,8%, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στην τελευταία θέση του σχετικού πίνακα. 

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως εργαλείο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων, και μάλιστα υπερηφανεύεται γι’ αυτό, παρόλο που χρησιμοποιεί εξοντωτικές φορολογήσεις και εισφορές που υπονομεύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ωστόσο, αποδεικνύεται τελικά ότι ακόμα και όσα από τα χρήματα των υπερπλεονασμάτων “επιστρέφονται” στους πολίτες ως κοινωνικές παροχές, δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που θα έπρεπε. Δηλαδή την ανακούφιση των αδύναμων και των φτωχών.

Δυστυχώς η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαντλείται μόνο στην αδυναμία ανάπτυξης της οικονομίας. Γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύεται απολύτως ανεπαρκής ακόμη και στην κοινωνική της πολιτική. 

Το παράδοξο είναι πως ενώ από το 2017 εφαρμόζεται καθολικά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι επιδόσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση της φτώχειας είναι τραγικές. Αυτό υποδηλώνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, οι πόροι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος δεν κατανέμονται σωστά και πρέπει να επανεξεταστούν προκειμένου να ανασάνουν όσοι συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρά από τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής».


Σχολιάστε εδώ