Αναμενόμενη η αναβάθμιση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Παναγιώτη Παυλόπουλου

Αναμενόμενη η αναβάθμιση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Παναγιώτη Παυλόπουλου

Αναμενόμενη η αναβάθμιση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Παναγιώτη Παυλόπουλου, καθώς με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ορίσθηκε γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Παναγιώτης Παυλόπουλος είναι μόνιμος υπάλληλος της Βουλής, με σπουδές στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και στο Πανεπιστήμιο Αμέρικαν (MA), ενώ έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών στη διεθνή οικονομική πολιτική του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Οικονομικών του Κίελου στη Γερμανία. Από το 2011 ήταν σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα ευρωπαϊκά θέματα. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2018 ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του πρωθυπουργού.

Από το 2015 είναι το πρόσωπο που εμφανίζεται σε όλα τα πλάνα από τις επαφές του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες -κυρίως- και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο δύσκολο πρώτο οκτάμηνο των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στο τρίτο Μνημόνιο και μετά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές… Πλέον το πεδίο είναι πολύ πιο ευνοϊκό και ήρεμο για την άσκηση των καθηκόντων του γ.γ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: europost.gr


Σχολιάστε εδώ