Ευτυχώς που υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας…

Ευτυχώς που υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

-Δεν κάνει κανένα δώρο η κυβέρνηση, τα 820 εκατ. ευρώ είναι τα αναδρομικά που είχε κόψει με τον «νόμο Κατρούγκαλου» και το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή τους

Υπάρχει Θεός, που κάπου κάπου θεραπεύει τις αδικίες που γίνονται, συνήθως στους αδύναμους και κυρίως στους απόμαχους της ζωής, οι οποίοι δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν στα μέτρα της κυβέρνησης, που περιορίζουν τη ζωή τους με τη σφαγή της σύνταξής τους.

Αδικίες που είχαν γίνει και σε πάνω από 280.000 στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς και συνταξιούχους.

Και αυτό συμβαίνει τώρα. Τα αναδρομικά δεν τα επιστρέφει η κυβέρνηση γιατί την έ­πιασαν ξαφνικά οι… τύψεις. Δική τους ήταν η σφαγή. Θυσιάστηκαν συντάξεις, δώρα, 13η σύνταξη, επιδόματα στον βωμό του «ν. Κατρούγκαλου». Η κυβέρνηση υποχρεώνεται από τον… Θεό –Συμβούλιο της Επικρατείας ονομάζεται σε αυτή την ιστορία, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών 280.000 υπαλλήλων ειδικών μισθολογίων– να επιστρέψει τα 820 εκατ. ευρώ που έκοψε συνολικά από όλους αυτούς τους εργαζομένους.

Και βέβαια κάθε άλλο παρά… μποναμάς χριστουγεννιάτικος είναι, όπως βαφτίζουν κυβερνητικά χείλη την επιστροφή των χρημάτων που τους πήραν παράνομα, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το οποίο έχει γράψει Ιστορία με τις αποφάσεις του σε κρίσιμες για τη χώρα και τον λαό στιγμές. Και στάθηκε όρθιο, δίπλα στον πολίτη, που και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάστηκε να έχει μπάρμπα στην Κορώνη…

ΥΓ.: Και έπεται συνέχεια. Είναι το… τσουνάμι των συνταξιούχων που ζητούν να τους επιστραφούν αναδρομικά τα ποσά από τις παράνομες μειώσεις, με βάση τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες μάλιστα ορίζουν ότι η επιστροφή των αναδρομικών πρέπει να είναι έντοκη. Ήδη μέχρι στιγμής οι αιτήσεις συνταξιούχων έχουν ξεπεράσει τις 350.000. Να σημειωθεί ότι το κόστος της πλήρους συμμόρφωσης ξεπερνά τα 9 (εννέα) δισεκατομμύρια ευρώ.


Σχολιάστε εδώ