Τσίπρας για αναδρομικά ένστολων: Με νόμο η επιστροφή 820 εκατ. ευρώ

Τσίπρας για αναδρομικά ένστολων: Με νόμο η επιστροφή 820 εκατ. ευρώ

Χαιρετισμό απευθύνει αυτή την ώρα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιεί η Πολεμική Αεροπορία στο μέγαρο Μουσικής.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους και όχι μόνο.

Απευθυνόμενος στους ένστολους, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Υποστήκατε μισθολογικές αδικίες αλλά δεν κάναμε ποτέ πίσω στο καθήκον σας. Και η Πολιτεία σας χρωστάει».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο μετά την 21η Αυγούστου αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους. Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, γιατροί, πυροσβέστες και οι άνδρες και οι γυναίκες του ελληνικού στρατού, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Προχωράμε αύριο διά νόμου στην απόδοση 820 περίπου εκατ. από αναδρομικές κρατήσεις στα χρόνια των μνημονίων.

Θα καταβληθούν στους ενστόλους στο σύνολό τους, σε ένα μήνα από σήμερα ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας.

Είναι επιλογή και καθήκον μας, δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις. Είναι ηθική υποχρέωση, είναι πολιτική βούληση όχι νομικό καθήκον.

Η οικονομία ανακάμπτει και δημιουργεί για πρώτη φορά δημοσιονομικά περιθώρια.

Η τροπολογία θα ψηφιστεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία.

 


Σχολιάστε εδώ