Παρουσίαση βιβλίων: “Αντάμα” και “Από μέσα μου…” του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Παρουσίαση βιβλίων: “Αντάμα” και “Από μέσα μου…” του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Οι Εκδόσεις Ίκαρος, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο Public Κοζάνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων του Θοδωρή Παπαϊωάννου «Αντάμα» και «Από μέσα μου».

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο Public Κοζάνης (Ειρήνης 5 & Δρίζη).
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα και να εξερευνήσουμε μαζί δύο αγαπημένες ιστορίες του, σε μία διαδραστική παρουσίαση.

Συγγραφέας
Θοδωρής Παπαϊωάννου


Αντάμα

Εικονογράφος
Ίρις Σαμαρτζή

Μέλιος και η Μελανή ξυπνούν, βγαίνουν από τις φωλιές τους και μαζί ξεκινάνε μια βόλτα στο δάσος.
Ο ήχος του νερού, η γλύκα του χυμού, το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, το άρωμα των λουλουδιών,
ακόμα και το κρύο του χιονιού, όλα μοιάζουν ξεχωριστά, όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον που αγαπάς, αντάμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο δείτε ΕΔΩ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Ηλικία: 3+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
ISBN: 978-960-572-245-6


Από μέσα μου…

Εικονογράφηση
Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Πρωταγωνίστρια του Από μέσα μου… είναι μια αδέσποτη γάτα που ξαφνικά βρίσκεται εκτός σκουπιδοτενεκέ πάνω που ήταν έτοιμη να απολαύσει το γεύμα της: μακαρόνια με σάλτσα και μια κονσέρβα. «Πάει το γεύμα μου» παραπονέθηκε… από μέσα της! Η παρέα των παιδιών που την ανακαλύπτουν της δίνουν το όνομα Τίγρη που καθόλου δεν της αρέσει, αλλά και αυτό το παράπονο το κρατάει μέσα της. Σύντομα τη μεταφέρουν σε ένα σπίτι και εκεί είναι όλα καινούργια! Τουλάχιστον, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί για την πείνα, τη δίψα και το κρύο.
Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό κάτι ωθεί την Τίγρη να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρέμεται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες. Τι είναι αυτό; Πρώτα θα πρέπει να βγει από μέσα της και μετά θα το μάθουν οι αναγνώστες!

Το Από μέσα μου… είναι ένα βιβλίο που θίγει μέσα από μια έξυπνη ιστορία το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και τη σημασία της υιοθεσίας τους. Παράλληλα, πρόκειται για μία συμβολική ιστορία που θα φανερώσει στους μικρούς αναγνώστες πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει διέξοδο η εσωτερική τους φωνή, γιατί μόνο τότε θα κατορθώσουν να επικοινωνούν και να εκπληρώνουν τις ανάγκες τους. Η Τίγρης περιδιαβαίνει και χοροπηδάει στις πολύχρωμες και μοντέρνες σελίδες που έχει εικονογραφήσει ο Κωνσταντίνος Γεωργαντάς.

Η σειρά Πετάει Πετάει περιλαμβάνει συναρπαστικές ιστορίες για παιδιά που μεγάλωσαν και διαβάζουν μόνα τους και που έχουν γράψει γνωστοί Έλληνες συγγραφείς.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σειρά: Πετάει Πετάει
Ηλικία: 5+
Κατηγορία: Παιδική και Νεανική Λογοτεχνία
ISBN: 978-960-569-738-9


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Γερμανία τον Απρίλη του 1966. Από το 1989 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είναι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα.
Τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Ζει στην Έδεσσα ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες, καταρράκτες, νεράιδες και ξωτικά.
Έχει γράψει τα θεατρικά Παίζουμε Θέατρο;, Ο έκτος κύκλος, Το ποτάμι που θύμωσε και τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία Το μήνυμα του πελαργού, Ο Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί, Τα αστέρια της Ευρώπης, Ανάποδα (Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2015), Απέναντι (Ειδικό Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016) και Το βρήκα! Η μεγάλη εφεύρεση.
Έχει συμμετάσχει στο βιβλίο Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με την ιστορία Τα γράμματα.

 


Σχολιάστε εδώ