«Πυρηνική» τηλεοπτική συμμαχία Βαρδινογιάννη – Κοντομηνά

«Πυρηνική» τηλεοπτική συμμαχία Βαρδινογιάννη – Κοντομηνά

-Ο Alpha στον έλεγχο της Motor Oil

Ένα ισχυρό δίδυμο τηλεοπτικής εξουσίας παράγει η απόκτηση του Alpha από τη Motor Oil. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη μπορεί να επηρεάζει την πορεία όχι μόνο του Star αλλά και του καναλιού που ελέγχει ως και σήμερα ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Το μοντέλο αυτό λειτουργίας είχε εφαρμοστεί και την εποχή του Mega, όταν ο Όμιλος Βαρδινογιάννη είχε ένα σημαντικό ποσοστό επιρροής στο πρώτο ιδιωτικό κανάλι. Φυσικά υπάρχουν σημαντικές διαφορές, με πρώτη τη συγκατοίκηση του ενημερωτικού τομέα του Alpha με το Star στο ίδιο κτίριο της Star Investments.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:
Ο έλεγχος του Alpha περνάει στην κυπριακή Seilla Enterprises Limited, η οποία θα έχει 1.002 ονομαστικές μετοχές της Nevine Holdings Limited (ο Δ. Κοντομηνάς θα έχει τα δικαιώματα ψήφου), ενώ η Alpha Media Group θα έχει 998 ονομαστικές μετοχές. H Seilla Enterprises Limited είναι 100% θυγατρική της Motor Oil.

Η Nevine θα είναι κύριος μετοχών ποσοστού 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Alpha Δορυφορική Τηλεόραση. Η Alpha Media Group και η Seilla θα έχουν από 24,95% του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεοπτικής εταιρείας, ενώ η Nevine θα έχει το 99,95% της Alpha Ραδιοφωνική και το 100% της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος. Η διοίκηση στη Nevine και τις άλλες τρεις εταιρείες θα ασκείται από κοινού από τη Seilla και την Alpha Media Group και τον Δημήτρη Κοντομηνά, για όσο διάστημα το ποσοστό́ της AMG στην Alpha Δορυφορική Τηλεόραση θα υπερβαίνει το 33,4%. Την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα ορίζεται από τη Seilla. Ο έλεγχος των εταιρειών θα ασκείται από́ τη Seilla και την AMG.

Πώς θα γίνει η μεταβίβαση
H Seilla Enterprises Limited συνήψε ιδιωτικό συμφωνητικό στις 30 Οκτωβρίου με τις κυπριακές εταιρείες Alpha Media Group (100% Μαρία Κοντομηνά), Nevine Holdings Limited και Sixomen Limited (ιδιοκτήτρια εταιρεία Alpha, μέσω της Alpha Media Group). Βάσει της συμφωνίας αυτής, αποκτάται ο έλεγχος της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση (Alpha TV) της Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ (Alpha 9,89) και της Alpha Κρόνος (Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης).

Η απόκτηση θα γίνει ως εξής: Η Seilla Enterprises Limited θα καταβάλει στην Alpha Media group Limited 21.477000 ευρώ για την απόκτηση του 50% της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση. Θα ακολουθήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Nevine Holdings Limited κατά 23.000.000 ευρώ, με την Alpha Media Group Limited να καταβάλει 11.477.000 ευρώ και τη Seilla Enterprises Limited 11.523.000 ευρώ. Στη συνέχεια η Nevine Holdings Limited θα καταβάλει 23.000.000 ευρώ προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεοπτικής εταιρείας και των δύο ραδιοφωνικών.

Παράλληλα, η Alpha Media Group θα καταβάλλει 6.580.000 ευρώ για εξόφληση υφισταμένων υποχρεώσεων της Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

Σημειώνεται πως η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ ανήκει στην Alpha Media Group Limited, με μοναδική μέτοχο τη Μαρία Κο­ντομηνά. Στον κύκλο συμφερό­ντων του Ομίλου Alpha ανήκουν οι εταιρείες SportDay ΑΕ, η Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ, η Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος AE, η προς συγχώνευση Plus Productions με την Green Pixel του Ομίλου Βαρδινογιάννη και οι εταιρείες του Ομίλου Village. Στην ευρύτερη επιρροή συμφερόντων του ομίλου είναι και ο σταθμός Channel 9 (Sixomen).


Σχολιάστε εδώ