ΚΙΝΑΛ: Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης συκοφαντεί το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας

ΚΙΝΑΛ: Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης συκοφαντεί το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κ. Moscarelli

Κοινή ανακοίνωση των Tομέων Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του, χρηματοδοτημένου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, με θέμα το πρόγραμμα πρόσβασης στη σχολική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων στην Ελλάδα, είναι προσβλητική για την χώρα, τους πολίτες και τους εκπαιδευτικούς της.

Μεταξύ άλλων παραπλανητικών πληροφοριών, η υπεύθυνη προγραμμάτων του διεθνούς οργανισμού κ. Simona Moscarelli αναφέρει ότι στην Ελλάδα “δεν είναι υποχρεωτική η σχολική φοίτηση των παιδιών των μεταναστών και των προσφύγων”. Σοκαριστικό άλλοθι για την αποτυχία τους και απόλυτο ψέμα που, με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, διαδίδεται σε όλο τον κόσμο συκοφαντώντας τη χώρα μας.

Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, χάρη στις δημοκρατικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχει εγγυηθεί την πρόσβαση όλων των ανηλίκων στο δημόσιο σχολείο ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς των γονέων τους. Καμία κυβέρνηση, εκτός από την σημερινή, δεν έθεσε σε αμφισβήτηση αυτή την θεσμική κατάκτηση. Το μέτρο αυτό οδήγησε δεκάδες χιλιάδες παιδιά στην εκπαίδευση. Είναι η αποκαλούμενη “δεύτερη γενιά” που έχει προοδεύσει, είναι οι νέοι Έλληνες πολίτες για τους οποίους νιώθουμε συνάμα περήφανοι και δικαιωμένοι. Δεν χρειαστήκαμε καμία “εξωτερική” βοήθεια για να το πετύχουμε. Ήταν θέμα αρχών και αξιών.

Άγνοια της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας δεν συγχωρείται. Ειδικά όταν αφορά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμη περισσότερο όταν προέρχεται από αυτούς που πληρώνονται αδρά για να τα διασφαλίσουν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Επιτέλους να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στην ιστορία της εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς της χώρας.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της κ. Moscarelli , των υπευθύνων του “εκπαιδευτικού προγράμματος” του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και την δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας από το Διεθνή Οργανισμό.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει τους όρους χρηματοδότησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων, με γνώμονα το συμφέρον και τα δικαιώματα τους και το σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός σχολείου.


Σχολιάστε εδώ