Κουβέλης: Εξαιρετικά αρνητική η δημόσια τοποθέτηση Ράμα για τον θάνατο του ομογενούς

Κουβέλης: Εξαιρετικά αρνητική η δημόσια τοποθέτηση Ράμα για τον θάνατο του ομογενούς

Ως εξαιρετικά αρνητική χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης,  τη δημόσια τοποθέτηση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»,  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ερωτηθεί σχετικά με το θέμα σημείωσε:

«Πέρα από την οδύνη που μου προκαλεί ο θάνατος ενός συνανθρώπου μας, πρέπει να αξιολογήσουμε ως εξαιρετικά αρνητική τη δημόσια τοποθέτηση του (αλβανού πρωθυπουργού) Ράμα, αλλά και όλες οι διαδικασίες, οι οποίες φαίνεται – και λέω φαίνεται, γιατί παραμένουν αδιευκρίνιστα πάρα πολλά στοιχεία – να έχουν προσδιορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε αυτός ο νέος άνθρωπος.
Από εκεί και πέρα, οι σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας δεν πρέπει να κλονιστούν, δεν πρέπει να ρηγματωθούν, διότι δεν είναι και στην καλύτερη φάση τους, με βάση το θλιβερό αυτό γεγονός το οποίο συνέβη. Η Αλβανία έχει μια κυμαινόμενη, όσο και αντιφατική, πολιτική σε σχέση με την Ελλάδα.
Υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα και πάρα πολλές φορές η Αλβανία λειτουργεί με έναν τρόπο ο οποίος δεν αναδεικνύει τις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, πολύ δε περισσότερο όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που κρατάει στα χέρια της τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αλβανίας για τον οποίο ο κ. Ράμα δείχνει πάρα πολύ να κόπτεται».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ