ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ: 305 δισ. ευρώ χρωστάνε οι Έλληνες σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ: 305 δισ. ευρώ χρωστάνε οι Έλληνες σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Τράπεζες!

-Πέρα από το δημόσιο χρέος, που έχει φτάσει στα 323 δισεκατομμύρια

Μια γεύση της… καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Ιθάκη του Οδυσσέα, είναι ο λογαριασμός που έχουν στην Εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες οι Έλληνες, που κάθε μέρα ζουν με την αγωνία αν το πρωί θα τους περιμένει ο δικαστικός κλητήρας έξω από το σπίτι τους ή από την επιχείρησή τους, είτε για κατάσχεση είτε για να τους οδηγήσει στον Κορυδαλλό.

Ο λογαριασμός, αν η κατάσταση της οικονομίας μας συνεχίσει στην ίδια ρότα με τους εταίρους μας (δανειστές), δεν θα αργήσει να πλησιάσει στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και αυτά χωρίς να μετράμε το δημόσιο χρέος, που είναι αρκετά πάνω από τα 305 δισ. ευρώ που χρωστάνε οι Έλληνες σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Συγκεκριμένα, 4.000.000 πολίτες χρωστάνε περίπου 182 δισ. ευρώ στην Εφορία και 35 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τα «κόκκινα» δάνεια ανέρχονται σε 88 δισ. ευρώ.
Ήδη, εναντίον 1.143.356 φορολογουμένων έχουν ληφθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ενώ οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι στην… ημερήσια διάταξη σε κάθε περιοχή της χώρας.

Και φως δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα…
Στο σφυρί «κόκκινα» δάνεια Σε αυτό το πλαίσιο της απόγνωσης στην οποία ζει η συντριπτική πλειονότητα της Αγοράς και γενικά της ελληνικής κοινωνίας, οι τράπεζες συνεχίζουν να πουλάνε μπιρ παρά τα περιβόητα «κόκκινα» δάνεια.

Η Alpha Bank προχωράει στην πώληση δύο χαρτοφυλακίων ύψους 1,9 δισ. ευρώ στο 5% με 6% της αξίας τους. Και ήδη έχουν υποβληθεί τέσσερις δεσμευτικές προσφορές.
Εξάλλου, στην πώληση του μη εξυπηρετούμενου δανείου, ύψους 35 εκατ. ευρώ, της εταιρείας «Μαρίνες Ρόδου», που διαχειρίζεται τη νέα Μαρίνα Ρόδου, προχωράει η Eurobank και ήδη γίνονται επαφές με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Η Μαρίνα αυτή έχει κατασκευαστεί από την εταιρεία «Ιόνιος ΑΕ» και μέτοχός της είναι η εταιρεία «Πτερέλαος ΑΕ».


Σχολιάστε εδώ