Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για το δίκτυο ακαθάρτων και την οδοποιία Σαλαμίνας

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για το δίκτυο ακαθάρτων και την οδοποιία Σαλαμίνας

Στο πλαίσιο του σωστού και έγκαιρου προγραμματισμού στην εκτέλεση των τεχνικών έργων, αλλά και την αποτελεσματική κυκλοφοριακή ρύθμιση, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα Παλούκια, τα Αμπελάκια, το Καματερό και τα Σελήνια.

Κατά την παραμονή του στο νησί της Σαλαμίνας συγκάλεσε σύσκεψη για την εξέταση των προβλημάτων του έργου του δικτύου των ακαθάρτων το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας και επιβλέποντες αρχαιολόγοι με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων στο έργο, καθώς και την επιτάχυνση των εργασιών ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες, ιδιαίτερα στην περιοχή των Σεληνίων.

Στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης της όχλησης των κατοίκων και των επισκεπτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων παρενέβη ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας να εγκρίνει τις μελέτες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό. Με τον τρόπο αυτό, θα επιτευχθεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών από τα Σελήνια προς το αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ στην Κυνόσουρα, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τους θερινούς μήνες όπου η επισκεψιμότητα στο νησί της Σαλαμίνας είναι πολύ μεγάλη, λαμβανομένου υπόψη ότι θα απαιτηθεί να κλείσει ο παραλιακός δρόμος από τον Λιμνιώνα μέχρι το Θεατράκι.

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηπέρος επισκέφθηκε τα έργα οδοποιίας που είναι σε εξέλιξη, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Οδοποιίας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων κ. Α. Κωνσταντάρα. Μετέβη, επίσης, και στην οδό Αγ. Δημητρίου όπου λόγω της επικείμενης εορτής του ομώνυμου ναού γίνεται προσωρινή αποκατάσταση της συγκεκριμένης οδού.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο έργων του Δήμου Σαλαμίνας κ. Π. Γλίστη, όπου του επεσήμανε ότι για την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν οι εκκρεμούσες συνδέσεις του δικτύου ακαθάρτων. Επιπλέον, για να γίνει η σωστή διαγράμμιση των οδών απαιτείται απαραιτήτως να γίνουν οι αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έτσι ώστε να είναι ελεύθεροι οι δρόμοι από κυκλοφορούντα ή σταθμευμένα αυτοκίνητα κατά τις νυχτερινές ώρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διαγραμμίσεων. Η αστοχία του έργου στην περιοχή των Παλουκίων, το οποίο θα αναγκαστούμε να επαναλάβουμε, λόγω της έλλειψης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δεν πρέπει να ξανασυμβεί.


Σχολιάστε εδώ