Παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε ο κύκλος προβολών “Σινεμά με τον Φρόυντ”

Παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε ο κύκλος προβολών “Σινεμά με τον Φρόυντ”

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, ο πέμπτος κύκλος προβολών «Σινεμά με τον Φρόυντ», που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Τριανόν. Την προβολή της εναρκτήριας ταινίας «Όλα είναι δρόμος» τίμησε με την παρουσία του ο δημιουργός της, Παντελής Βούλγαρης, με τη σύζυγό του Ιωάννα Καρυστιάνη.
Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με το κοινό, τον σκηνοθέτη και τους: Μαρία Παραδείση, αναπληρώτρια καθηγήτρια – ιστορικός κινηματογράφου, Ντένυ Πάνιτς, ψυχαναλύτρια και Γιώργο Γκικαπέππα, σκηνοθέτη. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Χατζηανδρέου.
Ο καθένας μίλησε από τη δική του σκοπιά, αλλά το στοιχείο που τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους ήταν το υποκειμενικό βίωμα στην τέχνη. Το πώς δηλαδή ένα έργο τέχνης ή μια ταινία ερμηνεύεται υποκειμενικά από τον κάθε θεατή, σύμφωνα με τα βιώματά του, και βλέπει σε αυτό ό,τι τον αγγίζει.
Όταν ο Παντελής Βούλγαρης ερωτήθηκε από το κοινό πώς εμπνέεται τις ιστορίες του, απάντησε, για τις 3 σπονδυλωτές ιστορίες του «Όλα είναι δρόμος», που έχουν ως κοινό παρονομαστή την απώλεια και το τραύμα, ότι τις εμπνεύστηκε από προσωπικά του βιώματα.
Ο κύκλος «Σινεμά με τον Φρόυντ» συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας «Ο αθώος» (1976) του Λουκίνο Βισκόντι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17.00 στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

 


Σχολιάστε εδώ