Πάμε καλά… Πολύ καλά…

Πάμε καλά… Πολύ καλά…

…τόσο καλά, που μόλις δύο μισθοί θα χρειαστούν φέτος τον χειμώνα για να ζεσταθείτε… Τι θα τρώτε; Ψωμάκι, και κάντε τον σταυρό σας που υπάρχει κι αυτό…

• Λεφτά για τον… λαουτζίκο δεν υπάρχουν, όμως στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν. Απόδειξη, το ότι έκανε διαγωνισμό, για τι λέτε; Για την προμήθεια 165 κινητών τηλεφώνων προκειμένου να καλύψει, λέει, τις ανάγκες του. Πόσο θα στοιχίσουν; Μόλις 49.600 ευρώ.

• Από την άλλη μεριά, υπάρχει χρήμα. Τα συνολικά έσοδα των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα το 2018 αυξήθηκαν κατά 1,5%. Για την υγεία της η ελληνική οικογένεια θα κάνει το παν για να βρει λεφτά.

• Θέλετε κι άλλο καλό νέο, να σας… κοπεί η όρεξη; Ξεχάστε 13ο και 14ο μισθό, είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, με τους οποίους είχε συνάντηση. Μάλιστα, τους έβγαλε και τον λογαριασμό. Το κόστος ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ.

• Να όμως, κύριε Ευκλείδη μου, που θα έβρισκες όχι 1,6 δισ. ευρώ αλλά 5 ζεστά δισ. ευρώ αν είχε γίνει η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας εδώ και δέκα χρόνια, όπως είπε ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Και φυσικά αυτά τα 5 δισ. ευρώ τα έχουν πληρώσει οι καταναλωτές.

• Και μια και μας κατηγορούν οι εταίροι μας ότι είμαστε φοροφυγάδες και λαμόγια, να και μια αποκάλυψη, που σίγουρα θα την ευχαριστηθείτε. Ήρθε στο φως μια νέα τραπεζική και επενδυτική απάτη, που γινόταν εδώ και αρκετά χρόνια και έχει κοστίσει 55 δισ. ευρώ σε 11 ευρωπαϊκές χώρες. Μόνο το Γερμανικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά 30 δισ. ευρώ. Πλάκα θα έχει να πουν ότι πάλι οι… Έλληνες φταίνε, βάλτε τους κι άλλα Μνημόνια.

• Προβλέπω να ξεπαγιάζει φέτος τον χειμώνα ο κόσμος, που οι τσέπες του έχουν αδειάσει. Για να ανάψει το καλοριφέρ, θα το σκεφτεί πολλές φορές, από τη στιγμή που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημένη κατά 20,7%. Ήδη η τιμή του λίτρου ξεκίνησε από 1,14 ευρώ, όταν οι μειώσεις των αποδοχών δεν έχουν τελειωμό. Και ο κόσμος έχει κόψει τα πάντα…

• Απόδειξη, ότι από το τραπέζι όλο και… εξαφανίζονται τα ψάρια και το μοσχαρίσιο κρέας, ενώ πλέον η τσέπη του νοικοκυριού μπορεί να αντέξει τα μακαρόνια, τα όσπρια και το κοτόπουλο. Μειωμένη είναι ακόμη η κατανάλωση γάλακτος, ζάχαρης, ψωμιού, φρούτων και λαδιού, όπως καταγράφει η μελέτη του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Έχει βάλει το… χεράκι της στην ακρίβεια και η αύξηση του ΦΠΑ από το 9% που ήταν το 2010 στο 24%!

• Τόσο καλά πάμε, που διώχνουμε τους επενδυτές, τους οποίους ψάχνουμε να δούμε με τα… κιάλια. Η BlackRock σταματάει την επένδυσή της στην Ακαδημία Πλάτωνος, που αφορά τη δημιουργία ενός εμπορικού – ψυχαγωγικού κέντρου 55.000 τ.μ. Ξέρετε ποιος είναι ο λόγος; Το υψηλό ρίσκο που εμφανίζει η Ελλάδα εν όψει της προεκλογικής περιόδου.

• Κι άλλο… καλό νέο: Επτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να ξεκινήσει η επένδυση της NCH Capital στην περιοχή Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, που αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος. Τα έργα θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Πάλι καλά…

• Έρχεται κι άλλο «χαράτσι». Αιτία; Η εκτίναξη του κόστους εκπομπής ρύπων. Και τη… νύφη θα πληρώσουν τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ.

• Ψάχνει για λεφτά ο γείτονάς μας ο Ερντογάν. Προχθές η Τουρκία δανείστηκε 6 δισ. ευρώ μέσω πενταετούς ομολόγου με επιτόκιο 7,5%. Τόσο καλά τα πάει ο Σουλτάνος.

• Στη Βρετανία τα νοικοκυριά γεμίζουν τα ντουλάπια τους εν όψει του Brexit. Και όπως μεταδίδουν από εκεί, αποθηκεύουν τρόφιμα και φάρμακα λόγω του φόβου ότι θα υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις…


Σχολιάστε εδώ