Αγόρασαν τους 8 βουλευτές που χρειαζόταν ο Ζάεφ!

Αγόρασαν τους 8 βουλευτές που χρειαζόταν ο Ζάεφ!

Από 250.000 έως 2.000.000 ευρώ πήγε η ταρίφα!

-Αυτές τις διαδικασίες θα νομιμοποιήσει η δημοκρατική Ελλάδα;
-Αυτή είναι η Δημοκρατία στην οποία πιστεύουν οι Σύμμαχοι;

Ένα πρωτοφανές στα πα­γκόσμια χρονικά «όργιο εξαγοράς» συνειδήσεων και ψήφων έλαβε χώρα τη νύχτα της Παρασκευής στα Σκόπια. Βαλίτσες με χιλιάδες, εκατομμύρια ευρώ άλλαξαν χέρια προκειμένου να βρει ο Ζ. Ζάεφ τους οκτώ βουλευτές που χρειαζόταν ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις αλλαγές στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας με την Ελλάδα.

Το παζάρι, σκληρό και άγριο, διήρκεσε μέρες, έφτασε δε στο «ζενίθ» του προχθές, ημέρα της πρώτης ψηφοφορίας, ενώ προϊόντος του χρόνου η τιμή αγοράς των βουλευτών ανέβαινε συνεχώς. Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, η ταρίφα ξεκινούσε από τα 250.000 ευρώ και έφτανε στα 2 εκατ., ανάλογα με τις ανάγκες και την αντοχή καθενός από τους οκτώ βουλευτές. Χωρίς να λείπουν, βέβαια, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η άσκηση τρομοκρατίας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε είναι το ότι η συνεδρίαση της Βουλής είχε οριστεί να ξεκινήσει το μεσημέρι και μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (μέχρι να εξαγοραστεί και ο όγδοος βουλευτής) ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Και σε όλο αυτό το «άθλιο αλισβερίσι», εκτός από τον Ζ. Ζάεφ, μέλη της κυβέρνησης και στελέχη της μυστικής υπηρεσίας, μετείχαν ενεργά και ξένοι παράγοντες από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς δεν περιορίσθηκαν στην άσκηση πιέσεων προς τους βουλευτές, αλλά πήραν και μέρος στη διαδικασία εξαγοράς.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η χώρα μας θα νομιμοποιήσει αυτό τον ευτελισμό της Δημοκρατίας και των θεσμών της στη γειτονική χώρα αποδεχόμενη τα γεγονότα ως έχουν και προχωρώντας στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αν, δηλαδή, θα φτάσει στο σημείο να συνυπογράψει ένα άνευ προηγουμένου «όργιο εξαγοράς» βουλευτών, κό­ντρα στις αξίες και στα ιδανικά της Δημοκρατίας. Το δεύτερο, ρητορικό αυτήν τη φορά ερώτημα είναι αν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι πιστεύουν όντως σε τέτοιου είδους διαδικασίες, που διαφθείρουν συνειδήσεις και διασύρουν την ίδια τη Δημοκρατία. Η κυβέρνηση, πάντως, έσπευσε να χαιρετίσει το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας, ενώ ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και από το εξωτερικό.


 Οργίασε το παζάρι, μέχρι τελευταίας… δεκάρας


Σε αυτήν τη… Δημοκρατία πιστεύει, έχει μόνιμο όραμα και ιδεώδες η Ευρωπαϊκή Ένωση; Με εξαγορασμένους βουλευτές, με πιέσεις ηγετών της Ευρώπης και της Αμερικής θα ανοίξει για τα Σκόπια η πόρτα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Λίγη ώρα μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο Αλ. Τσίπρας έσπευσε να συγχαρεί τον Ζ. Ζάεφ, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό τα μάτια στα όσα πρωτοφανή συνέβησαν στη γειτονική χώρα. Σε ανάρτησή του στο twitter σημείωσε: «Η αποψινή ψηφοφορία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς μια κοινή επιτυχία. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ειρήνη και τη μελλοντική ευημερία των λαών μας». Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος, ο Π. Καμμένος έγραψε: «Ποιος το φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της Δημοκρατίας όποιος δεν ψηφίζει κατά τις ε­ντολές προφυλακίζεται και όποιος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι…».

Σημειώνεται ότι με την ψηφοφορία αυτή ξεκίνησαν ουσιαστικά οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συνεδριάσεις της Βουλής και αντίστοιχες ψηφοφορίες προκειμένου να αλλάξουν τα επίμαχα σημεία, όπως αυτό ορίζεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περί τους τρεις μήνες, οπότε αμέσως μετά το κείμενο της Συμφωνίας θα τεθεί προς κύρωση από την Ελληνική Βουλή, προκειμένου έτσι να ολοκληρωθεί το «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.


Σχολιάστε εδώ