Τσίπρας για επιστολή Κοτζιά: Υπάρχει ένας φάκελος στο γραφείο μου που λέει «αυστηρά προσωπικό»

Τσίπρας για επιστολή Κοτζιά: Υπάρχει ένας φάκελος στο γραφείο μου που λέει «αυστηρά προσωπικό»

«Χθες ενημερώθηκα για μία επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου σε έναν φάκελο με την ένδειξη “αυστηρά προσωπικό”. Θα την διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω άλλωστε, αύριο, θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν και με τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως “αυστηρά προσωπικές”. Και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του.

«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του στο υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο και βεβαίως έχει ανεβάσει – και αυτό μας δυσκολεύει – πολύ ψηλά τον πήχη για όλους εμάς ώστε να συνεχίσουμε μία σειρά από στρατηγικές για την εξωτερική μας πολιτική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε», συνέχισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Σύνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Πρωθυπουργός έκανε και μία προσωπική αναφορά στον πρώην υπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Νίκος Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας υπουργός μου και συνεργάτης μου αλλά ήταν και ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα της Εξωτερικής Πολιτικής. Αυτό που με κάνει να είμαι ακόμα ευτυχής είναι πως θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά στα κρίσιμα θέματα, στα θέματα στρατηγικής που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική και που πλέον βρίσκονται αποκλειστικά στα δικά μου τα χέρια» υπογράμμισε.

Διαβάστε αναλυτικά στο: kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!