Δημοσκόπηση: Δυσαρέσκεια για τη συγκυβέρνηση, στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Δυσαρέσκεια για τη συγκυβέρνηση, στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 10 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι. Μάλιστα στην αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά διευρύνεται με τη ΝΔ να αποσπά το 33% στην συγκεκριμένη μέτρηση.  Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί υστερώντας κατά 11 μονάδες με  22%.

Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 8%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το όριο του 3% για είσοδο στο κοινοβούλιο. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοδυναμούν στο 1,5

Η ΝΔ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα και στην παράσταση νίκης, 59% έναντι 22%, με το χάσμα να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.

Συσπείρωση

Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκρατεί περισσότερους από οκτώ στους δέκα ψηφοφόρους που την στήριξαν στις προηγούμενες γενικές εκλογές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το 51% της βάσης του.

Το 17% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει στραφεί στην ΝΔ. Επιπλέον, από την Κουμουνδούρου προέρχονται σχεδόν τρεις στους δέκα πολίτες της «γκρίζας ζώνης», η οποία περιέχει όσους δηλώνουν αναποφάσιστοι, διατεθειμένοι να απέχουν, να ψηφίσουν λευκό ή να ρίξουν άκυρο.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Η ΝΔ επικρατεί και στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεύρυνε το προβάδισμά του κατά τρεις μονάδες σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του 35% των πολιτών, έναντι 22% για τον σημερινό πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται επίσης με 11 μονάδες του κ. Τσίπρα στο ξεχωριστό ερώτημα «ποιος μπορεί να βοηθήσει καλύτερα στην βελτίωση των οικονομικών του νοικοκυριού σας».

Για τη συμφωνία Πρεσπών

Διαιρεμένη εμφανίζεται η ελληνική κοινή γνώμη όσον αφορά την προοπτική ολοκλήρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία έχει ήδη προκαλέσει έντονους τριγμούς στην σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Αναλυτικά στο kathimerini.gr


Σχολιάστε εδώ