Τζανακόπουλος: Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά – Όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει (βίντεο)

Τζανακόπουλος: Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά – Όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει (βίντεο)

Σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε λίγες ώρες μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, ήταν καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση, προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί, στη διαδρομή τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο» είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ALPHA.

Σε ερώτηση για τα όσα γράφονται σήμερα στον Τύπο για δυσφορία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την «κόντρα» που φέρεται να είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών έχει τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αν ήθελε να του πει κάτι θα το έλεγε. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές. Εγώ δεν ξέρω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί. Δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Γιατί η πολιτική του πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε μέσω διαρροών. Αυτή η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία», πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Επίσης τόνισε, «δεν θα σχολιάσω φαντασιόπληκτες διαρροές» και συμπλήρωσε πως χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο έγινε μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση.

«Υπάρχει πολιτική διαφωνία αλλά είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας και κανείς από την κυβέρνηση δεν θα συμπλεύσει με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά για την πτώση της κυβέρνησης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογραμμίζοντας πως αυτή ήταν και η δέσμευση του κ. Καμμένου.

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν, δεν έχει φοβηθεί τις πολιτικές εξελίξεις και δεν σύρεται από αυτές, αντιθέτως τις προκαλεί ο ίδιος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως δεν υπήρξε καμία ενόχληση του πρωθυπουργού από την τοποθέτηση Καμμένου, ο οποίος διατηρεί τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση.

«Οι πολυκομματικές κυβερνήσεις συζητούν και αποφασίζουν με πλειοψηφίες. Το ερώτημα είναι σαφές, το δίλημμα είναι σαφές και η κατεύθυνση είναι σαφής, εξίσου σαφής ήταν και ο κ. Καμμένος, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει διαφορετική πολιτική κατεύθυνση από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη στιγμή που δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας με την πρόταση Μητσοτάκη, δεν υπάρχει θέμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης», ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Κόντρες σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχουν, υπάρχει συζήτηση και τα ζητήματα λύνονται θεσμικά», ήταν εξάλλου το μήνυμα του υπουργού Επικρατείας.

Σε ερώτηση για την επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν είναι καινούργιες, έχουν υπάρξει πολλές στο παρελθόν» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι μια κατάσταση που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του ευθύνες ότι προωθεί μια λαθεμένη ατζέντα βάσει της οποίας οι συνθήκες ασφαλείας στην Αθήνα έχουν επιβαρυνθεί. «Αυτό που βλέπουμε από τα στοιχεία, που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, Μιχάλης Καλογήρου, είναι μια μεγάλη υποχώρηση στα βαριά κακουργήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, είπε πως με αυτήν την ατζέντα, ο κ. Μητσοτάκης στρώνει το δρόμο για μια μετατόπιση της συζήτησης σε ακροδεξιά θεματολογία.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε πως υπάρχει η πολιτική βούληση για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Για την χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου για θέματα οικονομίας είπε πως «η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης θα είναι 10% και η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αντίστοιχη αύξηση του επιδόματος θέρμανσης» και πρόσθεσε πως επίσης συζητήθηκαν πολλά άλλα ζητήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση πως το σχέδιο του προϋπολογισμού που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση θα εγκριθεί και δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει η περικοπή των συντάξεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως οι συνταξιούχοι θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην χρειαστεί να προχωρήσει το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας με αιχμή την κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η γειτονική χώρα κατά το παρελθόν έχει ακολουθήσει την πολιτική προκλήσεων ανάλογα με τους σκοπούς που θέλει να εξυπηρετήσει τη δεδομένη στιγμή. «Εμείς προστατεύουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και κάθε χώρας της ΕΕ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και εκτίμησε ότι τελικά η Τουρκία δεν θα κλιμακώσει τος αντιδράσεις. Πάντως διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και καλεί την Τουρκία να προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου».

Για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρωσία ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε πως η κυβέρνηση ασκεί μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, όπου μιλά με όλους αλλά προστατεύει κυρίως τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μόσχα με τις διμερείς σχέσεις να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών του εκεί.


Σχολιάστε εδώ