Το παράθυρο της Νεφέλης

Το παράθυρο της Νεφέλης


Συγγραφέας
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ


«Το παιδί μου… Βοήθεια. Έχασα το παιδί μου…»

Ποιος μπορεί να μείνει αμέτοχος στην τραγική έκκληση μιας μάνας που μέσα σε μια στιγμή χάνει όχι μόνο το παιδί της αλλά και τον κόσμο ολόκληρο; Κι όμως… Κανένας δεν είχε τη δύναμη να κάνει κάτι ώστε τα δεδομένα να αλλάξουν. Το παιδί χάθηκε.
Η Νεφέλη μεγαλώνει με τους ανθρώπους που πιστεύει ότι είναι οι γονείς της, δίχως να ξέρει την αλήθεια. Κοντά τους γνωρίζει την αγάπη, το χάδι, το χαμόγελο, ώσπου έρχεται στον κόσμο ο αδελφός της. Από τότε όλα αλλάζουν. Ριζικά. Τα πινέλα και οι καμβάδες τη βοηθούν να δραπετεύει από την ασπρόμαυρη ζωή της, μέσα από ένα έγχρωμο παράθυρο. Όταν η Νεφέλη θα καταφέρει να το ανοίξει… ανοίγουν και τα φτερά της.
Μια δασκάλα, δύο νέες φίλες και ένας απροσδόκητος έρωτας έρχονται στη ζωή της για να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Έρωτας, Αρρώστια, Λύτρωση. Πόση δύναμη μπορούν να ασκήσουν πάνω της;

Το πρώτο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, Το παράθυρο της Νεφέλης, επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.
Ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα που μάγεψε χιλιάδες αναγνώστες, έχοντας ήδη φτάσει στα 12.000 αντίτυπα, και καθιέρωσε τον Σπύρο Πετρουλάκη ως έναν από τους πιο αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς.

Κριτικές βιβλίου

Η πλοκή έχει ρυθμό, ένταση, ανατροπές και δυνατές συγκινητικές στιγμές που σε ξεπερνούν. Τα συναισθήματα που νιώθεις δεν μπορούν ν’ αποτυπωθούν με λέξεις … οι εξελίξεις σ’ αφήνουν ξέπνοο, και το φινάλε καθηλώνει.
– Καλλιόπη Κρητικού – logotexnikasokakia.blogspot.com (03/09/15)
Περισσότερα ΕΔΩ

Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό μυθιστόρημα με έναν κεντρικό οικογενειακό άξονα που εξακτινώνεται σε πολυπρόσωπη αναγνωστική εμπειρία με στιγμιότυπα που συγκλονίζουν τον αναγνώστη, καθώς φέρνουν στο προσκήνιο της οδύνης ένα παιδί.
Μια περιήγηση στα απώτατα “ερέβη” του ανθρώπινου πόνου, που σε ένα συντριπτικό ποσοστό δυστυχώς είναι έργο του ίδιου του ανθρώπου,αφού εκείνος- σαν ιδανικός αυτόχειρας- ευτελίζει τη ζωή την ίδια.
– Στον αστερισμό του βιβλίου – (18/04/15)
Περισσότερα ΕΔΩ

Ο συγγραφέας καταφέρνει να περιγράψει σκληρές καταστάσεις και εικόνες, άκρως ρεαλιστικές, ωμές θα ‘λεγα καταγράφοντας σκηνές της πραγματικής ζωής απέναντι στις οποίες οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια. Από την άλλη κι αυτό θαρρώ είναι μεγάλη επιτυχία, ενδεικτική της γραφής και της ψυχολογίας του αγαπητού Σπύρου, καταφέρνει όλα αυτά να τα κλείσει στα πλαίσια ενός παραμυθιού όπου δρουν αυθαίρετα, δράκοι, θεριά, μάγισσες και στοιχειά αλλά παράλληλα εμφανίζονται νεράιδες, καλά πνεύματα και ξωτικά έτοιμα αν τα ανακαλύψουμε να ανατρέψουν την ίδια τη ζωή.
– Διονύσης Λεϊμονής – tovivlio.net (24/11/14)
Περισσότερα ΕΔΩ

Ένα βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, τις δεύτερες ευκαιρίες, το μεγαλείο της ψυχής και της συγχώρεσης και πως ένα φιλί κι ένα χάδι είναι τα μόνα που χρειάζεται ένας άνθρωπος και περισσότερο ένα παιδί.
-Μαρία Παπάτου- vivlio-life.gr (04/09/15)
Περισσότερα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο.
Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεα­τρικές παραστάσεις.
Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Η εξομολόγηση (2015), Η Παναγιά της φωτιάς (2016), Το τελευταίο δαχτυλίδι (2017), Αμαλία (2018) καθώς και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015), Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας (2016) και Η συνταγή της ευτυχίας (2016).
Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε έκθεση ζωγραφικής εικαστικών με αφορμή το συγγραφικό έργο του Σπύρου Πετρουλάκη στην γκαλερί ΑΓΚΑΘΙ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Κατηγορία: Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα
ISBN13: 9786180209662

Δείτε άλλα βιβλία του συγγραφέα:
> Αμαλία
> Η Παναγιά της Φωτιάς

 

Τα λόγια του τραγουδιού είναι εμπνευσμένα από το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη «Το παράθυρο της Νεφέλης».

Μουσική – Ερμηνεία: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Στίχοι: Κλεονίκη Καλαμαρά
Επιμέλεια βίντεο: Κατερίνη Τζιγκουνάκη


Σχολιάστε εδώ