Το Μαξίμου χτυπάει τον Άδωνη  για να κάνει άνω – κάτω τη ΝΔ

Το Μαξίμου χτυπάει τον Άδωνη για να κάνει άνω – κάτω τη ΝΔ

Σε αδύναμο κρίκο της Νέας Δημοκρατίας τείνει να εξελιχθεί ο Άδ. Γεωργιάδης ευρισκόμενος σταθερά στο στόχαστρο της κυβέρνησης, η οποία τον θεωρεί κάτι σαν αχίλλειο πτέρνα του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η εμπλοκή του ονόματος του αντιπροέδρου σε σειρά υποθέσεων, βάσιμα ή όχι, η επαναλαμβανόμενη ανακύκλωση σκοτεινών σεναρίων -με πρωτοβουλία ή όχι κυβερνητικών κέντρων- που συνδέονται με το όνομά του φέρνουν συχνά πυκνά σε αμηχανία την ηγεσία της παράταξης. Αλλά και σε κατάσταση ανησυχίας ως προς τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει όλη αυτή η φημολογία. Όλα αυτά… δικαιώνουν όσους εξαρχής είχαν προειδοποιήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα πληρώσει ακριβά την απόφασή του να τον διορίσει αντιπρόεδρο.

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται στο διαδίκτυο και από εκεί σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία φήμες για ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά τη Novartis, στη βάση ότι επίκεινται διώξεις ή ακόμη και συλλήψεις πολιτικών προσώπων. Μέσα Ενημέρωσης προσκείμενα στην κυβέρνηση φωτογράφισαν ως ένα από αυτά τα πρόσωπα τον Άδ. Γεωργιάδη, κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι συ­γκεκριμένες φήμες έφτασαν εννοείται και στην Πειραιώς, με κομματικούς παράγοντες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους.

Δεν απέκλειαν μάλιστα το ενδεχόμενο άμεσα ή αργότερα, πιο κοντά στις εκλογές, να υπάρξει ένα δικαστικό πυροτέχνημα, όπως το αποκαλούν, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει λάσπη στη Νέα Δημοκρατία.

Το θέμα της Novartis δεν ήταν ωστόσο το μοναδικό που έφερε τον κ. Γεωργιάδη στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας: Ήταν ακόμη οι προσλήψεις που έγιναν επί υπουργίας του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με κυβερνητικούς παράγοντες να κάνουν λόγο για σωρεία παρατυπιών και χαριστικών διορισμών, με αδιαφανείς δε διαδικασίες. Επιπλέον αναστάτωση και αντιδράσεις προκάλεσαν οι απόψεις περί «αρίας φυλής», που διατύπωσε κυρία στο πλαίσιο των μαθημάτων που οργανώνει η «Ελληνική Αγωγή», της οποίας προΐσταται ο κ. Γεωργιάδης.

Απόψεις που είχαν εκφραστεί από τον Αδ. Χίτλερ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους επικριτές του αντιπροέδρου να τον κατηγορήσουν ότι τις υιοθετεί κι ο ίδιος. Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις της εν λόγω κυρίας, στη συνέχεια όμως, καθώς οι αντιδράσεις συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση, υποχρεώθηκε να την απομακρύνει από την «Ελληνική Αγωγή».

Σε πολιτικό τώρα επίπεδο, είναι γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης, λόγω των θέσεών του στα μείζονα ζητήματα αλλά και της μαχητικότητάς του έναντι της κυβέρνησης, λειτουργεί συσπειρωτικά για μια μερίδα γαλάζιων ψηφοφόρων. Κυρίως αυτών που κινούνται στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα όμως η παρουσία του στη… βιτρίνα της παράταξης δυσκολεύει την προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να ανοιχτεί σε χώρους πέραν της Κε­ντροδεξιάς.


Σχολιάστε εδώ