«Σκοτωμός» στο υπουργικό μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου

«Σκοτωμός» στο υπουργικό μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου

– Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Κοτζιά-Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο

Ο επικεφαλής ΑΝΕΛ φέρεται, σύμφωνα με το iefimerida.gr, να επιμένει στην απόλυτη διαφωνία του αψηφώντας τις προειδοποιήσεις Κοτζιά ότι με αυτή η στάση εκθέτει τη χώρα και όχι μόνο τον πρωθυπουργό. 

Κατά πληροφορίες, του iefimerida.gr, η διαμάχη των δυο αντρών έλαβε και προσωπικό χαρακτήρα, με τον κ. Κοτζιά να κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παίζει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι.

Διαβεβαιώσεις ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση έδιναν πηγές του κόμματος Καμμένου, μετά την σχετική προειδοποίηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση», ανέφεραν πηγές των ΑΝΕΛ, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα πρόσθεσαν ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει».

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ότι την εξωτερική πολιτική της χώρας την χαράσσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών και ο ίδιος ο κ. Καμμένος είναι αναρμόδιος. «Με την συμπεριφορά σου εκθέτεις τον πρωθυπουργό και την χώρα» φέρεται να είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

Στο ενδιάμεσο μεσολάβησαν και άλλοι υπουργοί που τοποθετήθηκαν με αυτόπτες μάρτυρες να καταλήγουν στο συμπέρασμα (μετά τα σημερινά) οτι η κόντρα πλέον είναι υπαρκτή και το πολιτικό πρόβλημα μείζον.

Σύσκεψη  στο Μαξίμου, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Από την κυβέρνηση, πηγές,  υποστηρίζουν ότι η σύσκεψη δεν ήταν έκτακτη, αλλά προγραμματισμένη και αφορά σε θέματα οικονομικής ατζέντας και πως αποφασίστηκε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει τη δυνατότητα να ενισχύσει από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος τον προϋπολογισμό για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Ωστόσο υπάρχει αγωνία στο μέγαρο Μαξίμου για το πώς θα γίνει η διαχείριση της κρίσης που ξεκίνησε με την αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον υπ. Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή την διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό.


Σχολιάστε εδώ