Απειλεί ο Ιλχάν

Απολύτως προβληματικές είναι οι δηλώσεις που έχει κάνει ο μειονοτικός βουλευτής (ΚΙΝΑΛ) Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την αντίθεσή του στο Προεδρικό Διάταγμα για τις μουφτείες.

Ο Ιλχάν Αχμέτ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση στηρίζεται στις ψήφους των τριών μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ότι «εάν αυτοί οι τρεις βουλευτές είτε αποσύρουν τις ψήφους τους είτε παραιτηθούν, η κυβέρνηση πέφτει και πάει αμέσως σε εκλογές», αλλά παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση επιδιώκει την κρατικοποίηση φορέων και οργανώσεων της μειονότητας.

Και τι προτείνει τελικά ο βουλευτής; Να προχωρήσει η μειονότητα σε πιο ενεργές διαμαρτυρίες, ενώ επισημαίνει ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει να ζητήσουν την άμεση απόσυρση αυτού του διατάγματος, διαφορετικά να ενημερώσουν την κυβέρνηση πως θα παραιτηθούν».

Κατανοούμε το άγχος του Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος επιθυμεί να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές και με αυτές τις παρεμβάσεις του αποκτά, ίσως έστω και προσωρινά, την εύνοια των κύκλων του προξενείου, αλλά τελικά αυτοακυρώνεται το προφίλ του ως προοδευτικού πολιτικού στον χώρο της μειονότητας, καθώς μπαίνει πιο βαθιά στην αγκαλιά του τουρκικού παρακράτους στη Θράκη.

Πιθανόν η αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές να είναι τυχαία και απλώς να επιχειρεί να τους εκθέσει στα μάτια της μειονότητας.

Όμως έπεσε στα χέρια μας μια αντίστοιχη δήλωση του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και μας προβλημάτισε. Όπως είπε λοιπόν ο κ. Μέτε, παρουσιάζοντας ένα ολόκληρο μανιφέστο διεκδικήσεων για τις μουφτείες: «Σαν Ξάνθη, σε περίπτωση που θέλουμε μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε».

exofrenikos@hotmail.com

Φωτό: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ