Καμμένος για Plan B στο Σκοπιανό: «Ο Τσίπρας το γνωρίζει, αλλά δεν το εγκρίνει»

Καμμένος για Plan B στο Σκοπιανό: «Ο Τσίπρας το γνωρίζει, αλλά δεν το εγκρίνει»

Με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στην ΕΡΤ, απαντώντας στο εάν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις δηλώσεις του στις ΗΠΑ περί Plan B στο Σκοπιανό, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. «Ο Τσίπρας γνωρίζει για το σχέδιο Β που προτείνουμε, αλλά δεν το εγκρίνει ως εθνική πολιτική. Στις ΗΠΑ παρουσίασα τη θέση των ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την αντίθεση των ΑΝΕΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «αντισυνταγματική, καθώς δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου των Σκοπίων», ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν ταυτίστηκε ποτέ ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, βάζοντας τέλος στα περί «φουρτούνας» στις σχέσεις των δύο κομμάτων σημείωσε ότι «είμαστε σε πλήρη αρμονία. Μέχρι να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και παραμένουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε μαζί».

«Αν και όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Τι πιο έντιμο από αυτό;», τόνισε ο πρόεδρος των Αν. Ελλήνων.

«Ο Τσίπρας γνωρίζει για το Plan B, αλλά δεν συμφωνεί»

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα πάντα είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. «Η κυβέρνηση αυτή είχε τρεις σκοπούς, την έξοδο από τα Μνημόνια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής και της ανάπτυξης. Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρεθήκαμε μαζί να κρύψουμε κάτω από το χαλί εγκλήματα του παρελθοντος, όπως έκανε ο Σαμαράς για τον Βενιζέλο. Είμαστε σε πλήρη αρμονία».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Βάσει του καταστατικού μας δεν συμφωνούμε, αυτό είπαμε στον κυβερνητικό μας εταίρο. Χωρίς να αλλάξουμε θέση, δεν εμποδίσαμε να κάνουν ένα διάλογο να προχωρήσουν σε για λύση. Στη Συμφωνία των Πρεσπών ουδέποτε συμφωνήσαμε. Είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ και εμείς ως κυβερνητικός εταίρος είπαμε δεν συμφωνούμε».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε πως «έχω υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι εμάς ως ΑΝΕΛ δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η κουβέντα έγινε ενώπιον του πρέσβη στις Βυρξέλλες, του διευθυντή μου και των στρατιτικων ακολούθων. Εκεί ξεκαθάρισα η θέση της κυβέρνησης παραμένει η Συμφωνία των Πρεσπών. Εγώ ξεκαθάρισα ότι δεν προκειται να την ψηφίσω. Η συμφωνία φαίνεται να μας δικαιώνει, διότι το 70% δεν πρόκειται να την αποδεχθεί, όπως έδειξε το δημοψήφισμα και θα συνεχίσει να μιλάει για τον Μ. Αλέξανδρο».

«Στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι σε μια άρνηση, κι όταν είσαι ενώπιον των εταίρων, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις και μια εναλλακτική πρόταση. Τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την εγκρίνει. Θα ήταν μια εναλλακτική πρόταση από τη στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα προχώραγε είτε από εμάς, είτε από τους Σκοπιανούς. Δεν πιστεύω θα έρθει ποτέ στην Βουλή», πρόσθεσε.

«Ούτε αντικατέστησα τον πρωθυπουργό, ούτε τον ΥΠΕΞ, αλλά ως κυβερνητικός εταίρος έκανα μια πρόταση. Η ΝΔ ποια πρόταση έχει; Το ΠΑΣΟΚ ποια έχει;», είπε ακόμα, ενώ για το τι θα πράξει το κόμμα του όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε:

«Μέχρι να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και παραμένουμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε μαζί. Εάν γίνουν τα πάνω κάτω και βρεθούν 11 αποστάτες στα Σκόπια, οι οποίοι θα ψηφίσουν στο κοινοβούλιο κατά του 70% του λαού των Σκοπίων, ψηφίσουν στη δεύτερη ψηφοφορία και υπάρξουν οι συνταγματικές αλλαγές και αν και όταν έρθει στην ελληνική Βουλή, εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση. Τι πιο έντιμο από αυτό;».

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ ψηφίζουν κατά συνείδηση, αλλά στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

«Στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα δημοκρατικά κόμματα η πλειοψηφία αποφασίζει. Εάν η πλειοψηφία των δύο κομμάτων αποφασίσει ότι πρέπει να υπάρξει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο», τόνισε και συμπλήρωσε «δεν θα κάνω τη χάρη στον κ. Μητσοτάκη να ανατρέψω την κυβέρνηση».

Ερωτώμενος αν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό σήμερα απάντησε: «Και σήμερα και αύριο και μεθαύριο. Έχουμε πολύ έντιμη η σχέση, σεβόμενος ο ένας την πολιτική θέση του άλλου».

Σε άλλο σημείο, σχολίασε τα περί εμπλοκής των Ρώσων στο δημοψήφισμα αλλά και τη συμφωνία λέγοντας: «Για τον Τζ. Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών δεν μιλά κανένας. Τον Σόρος που συκοφαντουσε την Ελλάδα παρουσιάζοντας την ως “μπαμπούλα” των Βαλκανίων. Και θα δείτε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα».

«Σημαντικά αυτά που εξασφαλίσαμε στις ΗΠΑ για την άμυνα της Ελλάδας»

Αποτιμώντας το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως ήταν πετυχημένο για την Ελλάδα, «γιατί πιστοποιήθηκε ότι οι ΗΠΑ μάς εμπιστεύονται ως κέντρο σταθερότητας. Αυτά που εξασφαλίσαμε είναι πολύ σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων. Οι ΗΠΑ περιμένουν από Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής».

«Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠA», είπε σχετικά με τη δημιουργία νέων βάσεων στην Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;».

«Οι ΑΝΕΛ δεν είναι Σαλβίνι»

Απαντώντας στην κριτική του Νίκου Φίλη, περί Σαλβίνι ανέφερε «οι ΑΝΕΛ δεν είναι ο Σαλβίνι, οι ΑΝΕΛ στήριξαν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των προσφύγων περισσότερο από όποιον άλλο γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή πολιτική».

Δεχθήκαμε πόλεμο από εγκληματικές ομάδες

«Έχουμε αντέξει από τον πόλεμο και της αντιπολίτευσης και από εγκληματικές ομάδες εναντίον μας και από συμβόλαια. Και αντέξαμε γιατί δεν χρωστάμε σε κανέναν, ούτε στις τράπεζες ούτε σε νταβατζήδες».

«Δεν θα κρυφτώ στο Επικρατείας»

Για τα σενάρια που τον θέλουν στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Στην πολιτική εκλέγομαι 14 φορές με σταυρό, δεν έχω διοριστεί ούτε δημοτικός σύμβουλος. Στην πολιτική δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε μπήκα για να επιβιώσω. Δεν κρύβομαι ούτε σε Επικρατείας, ούτε θα προδώσω τους ΑΝΕΛ ποτέ. Ακόμα και μόνος μου να μείνω».

«Ο βουλευτής Παπαδόπουλος μού ζητούσε ρουσφέτια»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο υπουργός Άμυνας απάντησε στις αιχμές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Αναφερόμενος δε στον βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλο από τα Τρίκαλα, είπε χαρακτηριστικά ότι στο παρελθόν του είχε ζητήσει στρατιωτικά ρουσφέτια.

«Έβαλαν αυτόν τον φουκαρά από τα Τρίκαλα, τον Παπαδόπουλο να με χτυπήσει ο οποίος είχε φέρει κάτι ρουσφέτια στρατιωτικά και του είπα αγόρι μου φύγε δεν κάνουμε πλέον ρουσφέτια. Έλεγαν στον φουκαρά ότι ο Καμμένος ανοίγει νέες βάσεις», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κόντρα με την ΕΦ.ΣΥΝ

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη διαμάχη που έχει με την «Εφημερίδα των Συντακτών», μετά το δημοσίευμα για τα περί τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό.

«Μπορεί να ήταν και η πρώτη φορά που δεν μιλήσαμε με τον κ. Τσίπρα από την Αμερική και είδα να γράφονται και πρωτοσέλιδα. Δεν μας πήρε ένα τηλέφωνο να μας ρωτήσει, έγραψε ηλιθιότητες.

Πηγή : newpost.gr

Bίντεο:ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ