Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω – Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 (βίντεο)

Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω – Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019 (βίντεο)

 

Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο με θετική ρύθμιση για το δημόσιο χρέος και είναι πλέον ελκυστικός επενδυτικά τόπος ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Διαβάστε τα κυριότερα σημεία:

– Από την 21η Αυγούστου και έπειτα, ανοίξαμε μια νέα σελίδα. Με στόχο να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, του σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα, της ισότητας, της ισονομίας, δεν είναι ουτοπία.

– Έχουμε βάλει μπρος, τις πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν άμεσα τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Μείωση του ΕΝΦΙΑ έως και 50% για τους πολλούς, μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων, επιδότηση ενοικίου κ.α.

– Τα μέτρα αυτά θα μας φέρουν σύντομα όλους στη βουλή για να τα νομοθετήσουμε. Αλλά θα φέρουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών της διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους.

– Θα βρεθούν με ένα προϋπολογισμό που δε θα υπάρχουν μέτρα παρά μόνο αντίμετρα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη. Που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα.

– Η Ελλάδα πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους, η οικονομία αναπτύσσεται, το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξάνεται, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν. Αύριο η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει για πρώτη φορά το δικό της σχέδιο προϋπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως οι άλλες χώρες.

– Οι πόροι κατευθύνονται στην πραγματική παραγωγή. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη καινοτομία, στους τομείς που η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα. Η βάση όμως πάνω στην οποία χτίζεται η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, είναι η σταθερότητα.

– Η ανεργία μέσα σε μια τριετία μειώθηκε κατά σχεδόν 8% και δημιουργήθηκαν περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μην παρέχει στοιχειώδη εργασιακή ασφάλεια στους 17ρηδες & τους 18ρηδες που ετοιμάζονται να μπουν στην παραγωγή.

– Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών και όσων αυτή προβλέπει. Και αναμένουμε από τους γείτονές μας να ολοκληρώσουν τα απαιτούμενα βήματα το επόμενο διάστημα.

– Δεν πρόκειται να δεχτεί η Ελλάδα την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ ή σε άλλο οργανισμό ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

– Η κυβέρνηση αυτή θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική της θητεία. Δε μπορεί κανείς να την εμποδίσει. Αν ο κ. Μητσοτάκης το επιθυμεί, ο τρόπος είναι ένας: Στη Βουλή, ανοιχτά, δημοκρατικά, ενώπιον του λαού. Ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Να μετρήσουμε «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

– Στις ευρωεκλογές, αν ψηφίσεις Μητσοτάκη, θα βγει ο Όρμπαν. Δηλαδή η Ευρώπη του νεοφονταμενταλισμού, των κλειστών συνόρων, η Ευρώπη-φρούριο, που βαδίζει σταθερά προς διάλυση. Στο ενδεχόμενο μιας ισχυρής αντιδραστικής στροφής, απαιτείται επαγρύπνηση από τις προοδευτικές δυνάμεις.

– Έχει έρθει η ώρα της απόφασης για τους Σοσιαλιστές στην Ευρώπη: Ή θα συνεχίσουν τη συντηρητική μετάλλαξη και θα γίνουν χαλάκι για την άνοδο της ακροδεξιάς ή θα δώσουν τη μάχη με τις προοδευτικές δυνάμεις.

– Οι προτεραιότητές μας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Να συγκροτήσουμε και να στηρίξουμε συνδυασμούς και υποψηφίους με ριζοσπαστικό και αριστερό πρόσημο. Συνδυασμούς και υποψηφίους, που είναι γειωμένοι στις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα και τους αγώνες.

– Σύντομα, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τις προτεινόμενες αλλαγές για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε να ξεκινήσει μια πλατιά δημοκρατική διαβούλευση.


Σχολιάστε εδώ