ΚΤΥΠ ΑΕ: Προώθηση σχολικών έργων στο κέντρο της Αθήνας

ΚΤΥΠ ΑΕ: Προώθηση σχολικών έργων στο κέντρο της Αθήνας

 

Την προώθηση έργων σχολικής στέγης σε κρίσιμες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, συζήτησαν ο Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιώργος Μπιτάκος και η Αντιδήμαρχος για το Παιδί του Δήμου Αθηναίων, κα Μαρία Ηλιοπούλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στα γραφεία της Εταιρείας.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης του έργου ανέγερσης σχολικού συγκροτήματος στο πρώην ακίνητο Βότρυς, στον προγραμματισμό έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ προκειμένου να στεγαστεί εκεί είτε το 9ο ΕΠΑΛ είτε το Ειδικό Δημοτικό και Γυμνάσιο Αθηνών.

Επίσης, συμφωνήθηκε η προώθηση της απαλλοτρίωσης ακινήτου στην οδό Καμπάνη 11 για την ανέγερση σχολείου καθώς και η ολοκλήρωση της μελέτης για το έργο κατασκευής του 58ου Γυμνασίου-Λυκείου και του ΕΕΚΚ Αθηνών.

Ενίσχυση συνεργασίας ΚΤΥΠ ΑΕ και Δήμου Καισαιριανής

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος είχε ο Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιώργος Μπιτάκος την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στα γραφεία της Εταιρείας.

Κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία μεταξύ της ΚΤΥΠ ΑΕ και του Δήμου Καισαιρανής και συμφωνήθηκε η ενίσχυση της στο επόμενο διάστημα.

Η ΚΤΥΠ ΑΕ υλοποιεί το έργο επισκευών και συντήρησης σε 16 σχολικές μονάδες του Δήμου Καισαριανής. Το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εκρεμμότητες που απομένουν ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Οριστική λύση για το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού

Το “πράσινο φως” της αρμόδιας Διαχειριστικής Αρχής αναμένει η ΚΤΥΠ ΑΕ, προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου Κορυδαλλού, δίνοντας έτσι οριστική λύση στο μείζον πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές για πάνω απο δεκαπέντε χρόνια.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιώργος Μπιτάκος στον Δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εταιρείας, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

Επιπλέον, στην συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της προώθησης προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του 5ου Γυμνασίου Κορυδαλλού και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία Εταιρείας και Δήμου προκειμένου να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα με το ακίνητο στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί το σχολείο.

Συνεργασία ΚΤΥΠ ΑΕ και Δήμου Βύρωνα

Την δυνατότητα να αναλάβει η ΚΤΥΠ ΑΕ την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βυρωνα, ζήτησε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης απο τον Πρόεδρο της Εταιρείας, Γιώργο Μπιτάκο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα αποφάσισε την ανακατασκευή του παλιού σχολείου που κατασκευάστηκε το 1928 και κρίθηκε ακατάλληλο με αποτέλεσμα την μεταφορά των μαθητών σε άλλο χώρο. Ο Πρόεδρος της ΚΤΥΠ ΑΕ ζήτησε να αποστείλλει ο Δήμος συγκεκριμένα στοιχεία για το έργο και δεσμεύτηκε ως προς την εξέταση του αιτήματος.


Σχολιάστε εδώ