Το παρασκήνιο του Μακεδονικού Αγώνα συνεχίζεται στο COSMOTE HISTORY HD

Το παρασκήνιο του Μακεδονικού Αγώνα συνεχίζεται στο COSMOTE HISTORY HD

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Μακεδονικός Αγώνας:1904-1908» σε συμπαραγωγήCOSMOTE TV, που πραγματεύεται την ελληνική αντίδραση στις επεκτατικές κινήσεις των Βουλγάρων εντός της οθωμανικής επικράτειας, επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με το δεύτερο μέρος, την Κυριακή 14/10, στις 19.00.

Σε αυτό το επεισόδιο, παρακολουθούμε πώς ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγώνας και πώς αφυπνίστηκε η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων.

H εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να αναδείξει μέσα από τρίλεπτα fillers τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εξηγήσει και να σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού και στo πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας καταστροφής», το οποίο παρουσιάζει, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων, την ιστορία του Χορτιάτη, ενός από τα χωριά-θυσιαστήρια της γερμανικής κατοχής (Κυριακή 14/10, 21.00).

Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων», για τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική ιστορία κι έχουν τιμηθεί από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με 3 νέα επεισόδια.

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Ηλία Βενέζη, τον συγγραφέα των δύο πολέμων, με την πολυτάραχη ζωή και το πλούσιο έργο (Παρασκευή 12/10, 17.00), το δεύτερο στον ανατρεπτικό και πρωτοπόρο του μοντερνισμού στην πεζογραφία, Γιάννη Σκαρίμπα (Δευτέρα 15/10, 17.00) και το τρίτο στον πολυγραφότατο και πολυμεταφρασμένο εκπρόσωπο του ρεύματος του κοινωνικού ρεαλισμού, Μενέλαο Λουντέμη (Τετάρτη 17/10, 17.00).

Δείτε το τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ: «Μακεδονικός Αγώνας: 1904-1908».


Σχολιάστε εδώ