Πόσο κοστίζει η Λυρική Σκηνή

Πόσο κοστίζει η Λυρική Σκηνή

Τα λειτουργικά κόστη που οφείλει να καταβάλλει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέ­ντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ως γνωστόν έχει εγκατασταθεί, με βάση τον ιδρυτικό νόμο του Κέντρου, γνωστοποιεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Γιώργος Κουμεντάκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα».

Λέει συγκεκριμένα:
«Όταν η Λυρική δεν είχε δικό της σπίτι και λειτουργούσε ακόμη στο ‘‘Ολύμπια’’, το σχετικό έξοδο ήταν γύρω στις 600.000 ευρώ τον χρόνο. Τώρα που έχουμε δικό μας σπίτι καλούμαστε να καταβάλλουμε 4.560.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα με τις προ­σαυξήσεις που προβλέπονται τα τρία πρώτα χρόνια, εφέτος μιλάμε για 4.900.000 ευρώ.

Η τακτική επιχορήγηση των 12.500.000 της ΕΛΣ από το ΥΠΠΟΑ καλύπτει μισθοδοσία και διάφορα άλλα έξοδα. Οι χορηγοί, τα εισιτήρια και η δωρεά του Ιδρύματος Σταύ­ρος Νιάρχος καλύπτουν τις παραγωγές ώστε να μην είμαστε ελλειμματικοί σε αυτό το κομμάτι.

Γι’ αυτό άλλωστε ήρθαμε σε αυτό το θέατρο, για να μπορέσουμε να ανέβουμε επίπεδο. Για τα ετήσια λειτουργικά κόστη προς την ΚΠΙΣΝ ΑΕ παίρνουμε έκτακτη επιχορήγηση, αλλά θεωρώ ότι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί ορι­στικά και υπάρχουν κάποιες σκέψεις για αυτό. Αν δεν λυ­θεί, θα τρέχουμε διαρκώς πίσω από τον εαυτό μας».


Σχολιάστε εδώ