Μετά και από αίτημα της ΚΕΔΕ, με γοργούς ρυθμούς η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ των δήμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Μετά και από αίτημα της ΚΕΔΕ, με γοργούς ρυθμούς η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ των δήμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία

-Γ. Πατούλης: Καλούμε τον Α. Χαρίτση με την ίδια αμεσότητα, να παρέμβει στις αρμόδιες υπηρεσίες για την γρήγορη εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται για την ανακούφιση των πληγέντων   

Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών Α. Χαρίτση στο γραπτό αίτημα της για έγκαιρη διασφάλιση πιστώσεων για τους δήμους που επλήγησαν, από την επέλαση του Μεσογειακού Κυκλώνα Ζορμπά.

Ο κύριος Χαρίτσης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τον ενημέρωσε για τις άμεσες ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ΚΕΔΕ καλεί όλους τους δήμους που επλήγησαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες κατάρτισης των τεχνικών δελτίων καθώς και τη συγκέντρωση των αναγκαίων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους.

Παράλληλα καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών, να επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά και στη διαδικασία εκταμίευσης των ποσών προς τους δήμους των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν εγκριθεί.  

Επιπλέον απευθύνει έκκληση και στους άλλους συναρμόδιους Υπουργούς να μεριμνήσουν με την ίδια αμεσότητα προκειμένου να μην υπάρξει καμία χρονοτριβή στη διαδικασία αποκατάστασης.  

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τονίζει ότι είναι σημαντική η άμεση εκταμίευση των κονδυλίων που έχουν ζητήσει οι δήμοι και για να αποκαταστήσουν τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Η ΚΕΔΕ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στη διαδικασία ανακούφισης των πολιτών που δοκιμάζονται».

Φωτό: ikariaki.gr


Σχολιάστε εδώ