Ανοιχτές παρεμβάσεις από την «ΠΥΞΙΔΑ»

Ανοιχτές παρεμβάσεις από την «ΠΥΞΙΔΑ»

-Εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία και διαλέξεις από καθηγήτριες πανεπιστημίου των ΗΠΑ για την ψυχική υγεία της οικογένειας

Δυο σημαντικές παρεμβάσεις-εκδηλώσεις για κρίσιμα κι ευαίσθητα θέματα της κοινωνίας ασκεί τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αυτές.

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας και αφορά στην ψυχική υγεία της οικογένειας, η οποία «δεν είναι μόνο θέμα των ειδικών», όπως αναφέρεται στο κεντρικό σύνθημα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», και είναι ανοιχτή για γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ενήλικες που έχουν στην ευθύνη τους νέους ανθρώπους. Με αφορμή κινηματογραφικές αναφορές σχετικές με το θέμα, θα δοθεί η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις και να ενημερωθούμε για το ρόλο μας όσον αφορά στην ψυχική υγεία της οικογένειάς μας.

Η δεύτερη εκδήλωση αναφέρεται στα άτομα με αναπηρία και την ομαλή και ισότιμη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία. Πρόκειται για δυο διαλέξεις με θέμα «Δεξιότητες για την ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στις ομάδες», με εισηγήτριες τις καθηγήτριες του πανεπιστημίου της Αριζόνα των ΗΠΑ dr. Sheri Bauman και Linda R. Shaw. Αυτές θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018, στα γραφεία της «ΠΥΞΙΔΑΣ» (11 π.μ.-1 μ.μ.), και διοργανώνονται σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Αναστασία Ψάλτη. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά αλλά με τη δυνατότητα μετάφρασης εάν χρειαστεί.


Σχολιάστε εδώ