Η «Κιβωτός του Κόσμου» μεταξύ των νικητών του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη από την Ελλάδα

Η «Κιβωτός του Κόσμου» μεταξύ των νικητών του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη από την Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 50 προσώπων και οργανώσεων που θα λάβουν το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ανάμεσα σε αυτά, είναι τρεις οργανώσεις από την Ελλάδα. Πρόκειται για τις οργανώσεις «Κιβωτός του Κόσμου», «HOPEgenesis» και «Άνεμος Ανανέωσης».

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Στόχο έχει να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις

– προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία,
– προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών,
– σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και
προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τρείς φετινοί εθνικοί νικητές είναι οργανώσεις με ιδιαιτέρως αξιόλογο κοινωνικό έργο και η βράβευση τους καταδεικνύει την εκτίμηση τόσο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, όσο και της κεντρικής επιτροπής αξιολόγησης – η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – για το έργο τους.

Συγκεκριμένα, η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι μια μη-κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, ιδιαίτερα από μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες. Την οργάνωση είχε προτείνει ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του ΕΚ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η «HOPEgenesis» είναι μη-κυβερνητική οργάνωση που παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτικές και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες σε εγκύους, ιδιαίτερα γυναίκες προερχόμενες από απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές. Την οργάνωση είχε προτείνει η Ευρωβουλευτής κα. Ελισάβετ Βόζενμπεργκ.
Τέλος, ο «Άνεμος Ανανέωσης» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που δραστηριοποιείται, με ένα καινοτόμο μοντέλο, στον τομέα στήριξης και ένταξης στην κοινωνία ιδιαίτερα ευάλωτων προσφύγων. Την οργάνωση είχε προτείνει ο Ευρωβουλευτής κ. Μιλτιάδης Κύρκος.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε επίσημη τελετή που θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr


Σχολιάστε εδώ