Γέμισε με παιδικές φωνές η Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης στην πρώτη εκδήλωση των εγκαινίων

Γέμισε με παιδικές φωνές η Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης στην πρώτη εκδήλωση των εγκαινίων

Η Κοβεντάρειος δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχτηκε το πρωί της Παρασκευής μαθητές δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει με αφορμή τα εγκαίνια του καινούργιου κτιρίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από την αναπληρώτρια διευθύντρια Ελένη Μαργαρίτη η οποία ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες της σημερινής δράσης στο καινούργιο κτίριο της βιβλιοθήκης.
Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο όπου και τους έγινε μία ενημέρωση για την φωτογραφία και τον κινηματογράφο με αφορμή το ηλεκτρονικό ψηφιδωτό που θα κοσμεί το λογότυπο της βιβλιοθήκης. Οι μαθητές αφού άκουσαν την ιστορία της φωτογραφίας από τον φωτογράφο Τρύφωνα Ζήση μπήκαν στην διαδικασία να δουν πως έγινε η επεξεργασία των φωτογραφιών τους και πως τοποθετήθηκαν για να σχηματίσουν το ηλεκτρονικό ψηφιδωτό. Μερικά από τα παιδιά με τη βοήθεια του κ. Τρύφωνα δοκίμασαν την επεξεργασία της φωτογραφίας τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές μεταφέρθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ της βιβλιοθήκης όπου με τον μοναδικό τρόπο αφήγησης της κ. Αναστασίας Τοπάλη ζωντάνεψαν οι ήρωες των παραμυθιών και έτσι όλα τα παιδιά έζησαν τις ιστορίες των βιβλίων που επέλεξαν από την παιδική βιβλιοθήκη του κτιρίου. Η εικόνα που ακολούθησε ήταν άκρως μαγευτική!

Η αφήγηση έκλεισε με το τραγούδι ‘Το νησί των συναισθημάτων’ στίχοι και μουσική του Μάνου Χατζηδάκη με στόχο να δώσουν αλλά και να πάρουν αγάπη από τα βιβλία.

Οι σημερινές πρωινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Δ/νση Α΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης και συμμετείχαν 80 μαθητές διαφόρων δημοτικών σχολείων της πόλης.

Δέιτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

kozlib.gr/WEB.jpg1

kozlib.grWEB.jpg2


Σχολιάστε εδώ