Παρουσίαση βιβλίου: “Γκρόβερ” του Στέργιου Χατζηκυριακίδη

Παρουσίαση βιβλίου: “Γκρόβερ” του Στέργιου Χατζηκυριακίδη

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου Γκρόβερ” του Στέργιου Χατζηκυριακίδη, στον Πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη, Αθήνα, στάση Μετρό Ακρόπολη), την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 19:30.

Παρουσιάζουν:
Ελεωνόρα Ορφανίδου (9,84)
Χρήστος Ξανθάκης (Newpost)
Μανώλης Γρηγοράκης (SDNA)
Νότης Κατσέλης (ο επιμελητής)
Στέργιος Χατζηκυριακίδης (o συγγραφέας)


Η εξέγερση της ελληνικής νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008 και οι λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στα μνημόνια είναι γεγονότα που, ακόμα και σήμερα, τη σημασία τους σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι δύσκολο να προσεγγίσουμε.
Πόσο μάλλον μια παρέα Ελλήνων φοιτητών στο Λονδίνο που θέλουν να βοηθήσουν, όπως μπορούν, «το κίνημα» στην Ελλάδα, λειτουργώντας όμως αποκομμένοι από την καρδιά των γεγονότων.
Μέσα από την καθημερινότητα αυτής της παρέας και κάτω, από τραγελαφικές κάποιες φορές καταστάσεις, θα αποτυπωθεί η γλυκόπικρη διαδικασία από την επαναστατικότητα στην ενσωμάτωση και από την αμφισβήτηση των πάντων σε αναγκαστικούς συμβιβασμούς.

Αν και το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι βασικά στοιχεία του «Γκρόβερ», κάτω από αυτά ξεπηδούν ανάγλυφα τα αδιέξοδα μιας γενιάς που προσπάθησε να αποκτήσει την ταυτότητά της και ακόμα την ψάχνει.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Στέργιος Χατζηκυριακίδης γεννήθηκε το 1980 στα Γρεβενά όπου και έζησε μέχρι τα 18 του. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Υπολογιστική Γλωσσολογία στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές). Δούλεψε ως υπολογιστικός γλωσσολόγος στα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Μονπελιέ και ως γλωσσολόγος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ζει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας όπου και εργάζεται στο εκεί Πανεπιστήμιο. Το παρόν μυθιστόρημα είναι το ντεμπούτο του στη Λογοτεχνία.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΥΛΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN-13: 978-960-531-404-0

 

 


Σχολιάστε εδώ