Την περασμένη Δευτέρα γιόρτασαν οι Αργοστολιώτες τη γιορτή της Προστάτιδάς τους…

Την περασμένη Δευτέρα γιόρτασαν οι Αργοστολιώτες τη γιορτή της Προστάτιδάς τους…

…της Παναγίας της Δραπανιώτισσας, της Γεφυροπερπατούσας.

Ανήμερα της γιορτής, η εικόνα της Παναγίας μεταφέρεται στα χέρια από την Εκκλησία του Δραπάνου, διασχίζοντας τη Γέφυρα στο Αργοστόλι, για να επιστρέψει μετά από λίγες μέρες, στις 3 Οκτωβρίου, και πάλι στη βάση Της.

Την εικόνα συνόδευαν η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ, το Λύκειο Ελληνίδων, οι κωπηλάτες του ΝΟΑ, μέσω θαλάσσης, ο Μητροπολίτης, ιερείς και πλήθος κόσμου.
Εντύπωση και πάλι προκάλεσε ότι κανείς από τον δήμο δεν σκέφθηκε να κατεβάσει τις μπάρες στις δύο άκρες της Γέφυρας για να περνάει ο κόσμος ελεύθερα.

Όπως μας είχε «απειλήσει» στην τελευταία της συνέντευξη, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου θα είναι και πάλι υποψήφια, γιατί, όπως είπε: «Θα είμαι παρούσα, θέλω να βοηθήσω».

Δεν πέρασαν μερικές μέρες και άρχισε να βομβαρδίζεται ο τοπικός Τύπος από τις συναντήσεις που έκανε η βουλευτής μας τις τελευταίες μέρες με σκοπό να λύσει τα προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης… Μία απορία: Όλα αυτά λίγο καιρό πριν προκηρυχθούν οι εκλογές; Τόσο καιρό μόνο με το κόμμα ασχολούνταν; Μέχρι και το αίτημα του Δήμου Κεφαλονιάς για την οριστική ένταξη του έργου «Αποπεράτωση, ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού Βλαχάτων» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, που εκκρεμούσε από το 2009, κατάφερε να «ξεκολλήσει»….
Δοξάστε την και… ξαναψηφίστε την… και μετά περαστικά μας…

Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κρουαζιέρας «Seatrade Europe», που έγινε στην Λισαβόνα, έλαβε μέρος ο δήμος μας, εκπροσωπούμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού. Μόνος του έκανε τις επαφές και μοίρασε έντυπο, εξειδικευμένο πληροφοριακό υλικό. Υλικό με έμφαση στις λιμενικές υποδομές, που, όπως μας πληροφορεί, σχεδιάστηκε από την Εταιρεία Συμβούλων Κρουαζιέρας CTM.

Απορία της στήλης: Όσο κι αν ψάξαμε στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης εταιρείας δεν βρήκαμε αναφορά σε «σχεδιασμό εξειδικευμένου πληροφοριακού υλικού»… Κάναμε διαγωνισμό, πήραμε και καμία άλλη προσφορά; Με λίγα λόγια, τον λογαριασμό…

Λύθηκε το πρόβλημα με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στην Κεφαλονιά. Βρήκαν τι να γκρεμίσουν, το καταφύγιο που έχει φτιάξει -χωρίς άδεια- το ίδιο το κράτος για τις ψαρόβαρκες στον Αθέρα…

Ε, ρε σανίδα βρεγμένη που χρειάζονται…

Με προηγούμενο την περίπτωση Βαλς, η στήλη προτείνει στον Ζάεφ, αν χάσει την πρωθυπουργία, να βάλει για δήμαρχος Κεφαλονιάς… Θα έχει μπόλικη δουλειά, μιας και είναι καλός διαπραγματευτής, να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα Αργοστολίου – Ληξουρίου…

Φωτο: inkefalonia.gr


Σχολιάστε εδώ