Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ – Να κοιτάξουμε τα του οίκου μας

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αναμενόμενο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ – Να κοιτάξουμε τα του οίκου μας

Αναμενόμενο» χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

Μετά τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε δημοσιογράφους για το δημοψήφισμα χαρακτήρισε το αποτέλεσμα αναμενόμενο και επεσήμανε εμείς να κοιτάξουμε τα του οίκου μας.

Λίγο πριν τον αγιασμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στο γραφείο του και μεταξύ άλλων τόνισε ότι σταδιακά βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε να μην κάνουμε πάλι τα ίδια λάθη του παρελθόντος. Κατόπιν ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως η παρουσία της Εκκλησίας στον αγιασμό της Βουλής είναι ισχυρά θεσμοθετημένη παραδοσιακά.

Σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Δ΄ Συνόδου της ΙΖ Περιόδου της Βουλής τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό.

Παρόντες ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και βουλευτές.
«Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας να έχετε πολύ και καλή δύναμη, σύνεση και σοφία όπως απαιτούν τα πράγματα της εποχής μας. Καλή δύναμη και καλή χρονιά» ευχήθηκε αμέσως μετά τον αγιασμό ο Αρχιεπίσκοπος στα μέλη του Κοινοβουλίου.

Πηγή+φωτο: ecclesia.gr


Σχολιάστε εδώ