Χαράς Ευαγγέλια… Να αρχίσουν οι χοροί…

ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ
Του Μάκη Κουρή


Από αύριο, Δευτέρα, μπαίνει ο Οκτώβρης –καλό μήνα να ’χετε– και τέλος τα capital controls, όλα τα λεφτά σας είναι στη διάθεσή σας. Ό,τι έχει απομείνει από τις καταθέσεις σας στην τράπεζα. Καταργείται το όριο των 5.000 ευρώ για τις αναλήψεις και οι μόνοι περιορισμοί που θα ισχύουν θα είναι για τη μεταφορά χρημάτων εκτός Ελλάδας. Από 3.000 ευρώ που ήταν το όριο, θα μπορείτε να βγάλετε έξω έως 10.000 ευρώ, ανεξαρτήτως ταξιδιών.Ακόμη, το όριο για τις εμπορικές συναλλαγές εκτός Ελλάδας αυξάνεται από 40.000 σε 100.000 ευρώ.

Όσο κι αν οι έξω μεγάλοι προστάτες του πιέζουν την κυβέρνηση να απαλλάξει από κάθε κατηγορία τον κ. Ανδρέα Γεωργίου –ο οποίος κατηγορείται ότι ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ φούσκωσε το έλλειμμα για να έχουν το πρόσχημα οι εταίροι μας να μας δέσουν χειροπόδαρα για να μας δανείσουν– και σε όλα τα διεθνή φόρουμ πιέζουν τους έλληνες υπουργούς να πάνε στο αρχείο οι καταγγελίες που έχουν γίνει από τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργα­ντά και Νικόλαο Λογοθέτη, η Δικαιοσύνη ανθίσταται. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Στυλιανός Κωσταρέλλος πρότεινε την τρίτη κατά σειρά παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αποδεχόμενος τις καταγγελίες.
Και μόνο το ότι οι ξένοι πιέζουν για να απαλλαγεί ο κ. Γεωργίου δείχνει ότι οι καταγγελίες κάθε άλλο παρά αβάσιμες είναι…

Για την ένταξη του Φρουρίου της Σπιναλόγκας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κατέθεσε προκαταρκτικό φάκελο το υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς, για να περάσει στη συνέχεια στο Υπερταμείο ξεπουλήματος, όπως έβαλε και την Κνωσό, τον Λευκό Πύργο, τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα αρχαία μνημεία, έναντι των δανείων που μας έχουν δώσει οι περιβόητοι «θεσμοί».

Θέλετε κι άλλο καλό νέο; Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, εμμέσως πλην σαφέστατα, προανήγγειλε τον νέο μπουναμά που έρχεται: Την αύξηση του ρεύματος από τη ΔΕΗ λόγω, λέει, της ανόδου των τιμών των ρύπων CO2!


Σχολιάστε εδώ