Πολύ ΣΥΡΙΖΑ, λίγο κυβέρνηση στα κανάλια το 2017!

Πολύ ΣΥΡΙΖΑ, λίγο κυβέρνηση στα κανάλια το 2017!

Η έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την πολιτική πολυφωνία το 2017 καταδεικνύει για μία ακόμη φορά τα όρια που θέτει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η καταμέτρηση του χρόνου που αφιερώνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στα κόμματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας.

Το φαινόμενο αυτό το επισημαίνει και το ίδιο το ΕΣΡ προς τη Βουλή, δηλώνοντας ότι απαιτούνται «δευτερογενή» και ουσιαστικά ποιοτικά στοιχεία για την παρουσίαση των απόψεων των πολιτικών κομμάτων αλλά και «επιπλέον μέτρα αξιοπιστίας» της έρευνας και της καταγραφής.

Για το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο σε αναφορές πολιτικό κόμμα, καθώς κατά μέσο όρο σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς είχε το 49,9% των αναφορών, την ώρα που η κυβέρνηση κατέγραψε μόλις 3%! Η ΝΔ κατά μέσο όρο στους ίδιους σταθμούς είχε το 26,2% των πολιτικών αναφορών, η Δημοκρατική Συμπαράταξη το 6,4%, οι ΑΝΕΛ το 4,7%, το Ποτάμι το 2,9%, το ΚΚΕ το 2,6%, η Ένωση Κεντρώων το 1,5% και η ΧΑ το 1,1%. Από τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις περισσότερες αναφορές στην ΕΡΤ1 (61,2%) και η ΝΔ στο Star (31,6%).

Το ΕΣΡ επισημαίνει ότι στα στοιχεία πολιτικής πολυφωνίας για το 2017 αποτυπώνεται κυρίως η επικέντρωση του ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος στην κυβερνητική πολιτική και στις προεργασίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τη δημιουργία νέου φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

typologies.gr


Σχολιάστε εδώ