Σταθερά δυναμική πορεία στο ελληνικό φάρμακο η DEMO ABEE

Σταθερά δυναμική πορεία στο ελληνικό φάρμακο η DEMO ABEE

Το εργοστάσιο ενέσιμων φαρμάκων της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής, είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με υπερσύχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 45.000 m2, στις οποίες περιλαμβάνεται και ένα ιδιαίτερα σύγχρονο εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, έκτασης 1.500 m2.

Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ στην ιδιωτική αγορά το portfolio της εταιρείας αποτελείται από συνταγογραφούμενα σκευάσματα γενικής ιατρικής, ογκολογικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, ουρολογικά, γαστρεντερολογικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα.
Την τελευταία μάλιστα χρονική περίοδο σημειώθηκε αύξηση των ρυθμών στην κυκλοφορία συνταγογραφούμενων σκευασμάτων, ενώ η εταιρεία προχώρησε δυναμικά στην ανάπτυξη νέων σκευασμάτων στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής, προϊόντων αυτοθεραπείας, και σκευασμάτων που προάγουν την υγεία και ευεξία του οργανισμού.

Με κύκλο εργασιών που ανέρχεται στα 136 εκατ. ευρώ, η εταιρεία εξάγει περισσότερα από 1.800 σκευάσματα σε 84 χώρες ενώ το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε Ευρώπη (όπου διατηρεί σημαντικά μερίδια αγοράς σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία. Ηνωμένο Βασίλειο κ.α.), Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότιο Αμερική και Ωκεανία.

Η ισχυρή παρουσία της εταιρείας στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη διεθνή αναγνώρισή της: είναι επίσημος προμηθευτής των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), των Γιατρών Χωρίς Σύνορα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού ενώ είναι πιστοποιημένη από τις χώρες PIC/s (EE, Ελβετία, Αυστραλία), από την κορεατική Fή.DA, τον Brazilian Drug Agency (ANVISA) από τις υγειονομικές αρχές χωρών του Κόλπου και πολλές άλλες υγειονομικές αρχές χωρών πέραν της ΕΕ (Ιορδανία, Νότιος Αφρική, MCC, Αίγυπτος, Τουρκία, κ.ά.).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των εγχώριων φαρμακευτικών εταιριών στις εξαγωγές, με βάση τον αριθμό των πωληθέντων προϊόντων με τη δική της επωνυμία.

Για να φτάσει στο επίπεδο αυτό η DEMO πραγματοποίησε την τελευταία 10ετία επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 20 εκατ. τα τελευταία 3 χρόνια) στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, τόσο για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας όσο και για την αυτοματοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών και των ελέγχων κατά την διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων της.

Από το 2014 μέχρι σήμερα, η DEMO δημιούργησε 265 νέες θέσεις εργασίας ανεβάζοντας το προσωπικό της από 597 σε 862 εργαζόμενους.
Από αυτές τις θέσεις, οι 54 δημιουργήθηκαν εντός του 2017 και οι 110 αφορούν εξειδικευμένους υπαλλήλους και επιστήμονες, συνεισφέροντας στη μείωση της ανεργίας, στην τόνωση της οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας και στη μείωση της φυγής επιστημόνων (brain-drain).

Η εταιρεία επενδύει σημαντικά στην Υγεία και Ασφάλεια των Εργαζομένων της. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο γενικό ιατρείο με ιατρό και νοσηλεύτρια, και επιπλέον, σε μία προσπάθεια να στηρίξει τις γυναίκες εργαζόμενες, από το 2017 ανέπτυξε συνεργασία με ιατρό γυναικολόγο και προσφέρει παροχές γυναικολογικού ιατρείου. (συμβουλευτική ιατρική και δωρεάν TEST PAP).

Τέλος το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες:
Περιβάλλον, Ηθικό Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες.


Σχολιάστε εδώ