Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να απολύσει στον «Αθήνα 9,84»!

Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να απολύσει στον «Αθήνα 9,84»!

Η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στους εργαζομένους του δημοτικού σταθμού «Αθήνα 9,84».

Η διοίκηση του σταθμού, που εκλήθη από την ΕΣΗΕΑ να δώσει εξηγήσεις για τις απολύσεις έξι συμβασιούχων έργου, δήλωσε επίσημα ότι δεν αποκλείεται να αποφασισθούν και απολύσεις μόνιμου προσωπικού! Αιτία, σύμφωνα με την ενημέρωσή τους, είναι το αυξημένο κόστος των ασφαλιστικών εισφορών λόγω της εισφοράς του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Και επειδή δεν πρόκειται να αυξηθεί η επιχορήγηση από τον δήμο, που ανέρχεται σε 2.750.000 ευρώ ετησίως, θα πρέπει να κατατεθεί νέο business plan, με μειώσεις κόστους. Γι’ αυτό η διοίκηση δεν αποκλείει απολύσεις – απομακρύνσεις, σαν να πρόκειται για ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Η παραδοχή αυτή, όπως είναι φυσικό, οδήγησε στο να ξεχαστούν οι μη ανανεώσεις των έξι συμβάσεων έργου, ανάμεσα στις οποίες υπάρχουν και εργαζόμενοι στον «Αθήνα 9,84» από 8 έως και 14 χρόνια! Επειδή όμως έρχονται δημοτικές εκλογές και φτιάχνεται νέο πρόγραμμα, η διοίκηση σκοπεύει να φέρει νέους συνεργάτες στο ραδιόφωνο. Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ δόθηκαν όλα τα στοιχεία των συμβάσεων έργου, που για τη σεζόν ανέρχονται σε 38. Από αυτές δεν ανανεώθηκαν οι έξι.


Σχολιάστε εδώ