Κόμμα μέσα στο κόμμα έχει ο Άδωνης

Κόμμα μέσα στο κόμμα έχει ο Άδωνης

– Είναι σε άλλη γραμμή από τον Κυριάκο
– Προαναγγέλλει διώξεις κατά ΣΥΡΙΖΑίων

Προσωπική στρατηγική ακολουθεί ο Άδ. Γεωργιάδης. Αντίθετα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, που εμφανίζεται ήπιος και ενωτικός, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να απευθυνθεί στους κεντρογενείς ψηφοφόρους, ο ίδιος επιμένει στους υψηλούς τόνους και στην πόλωση.

Ενώ ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», ο κ. Γεωργιάδης προαναγγέλλει μαζικές διώξεις πολιτικών του αντιπάλων και δικαστήρια, εκπέμπει με άλλα λόγια… μηνύματα ρεβανσισμού! Ακυρώνοντας με τον τρόπο αυτό ως έναν βαθμό τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη και αποθαρρύνοντας έτσι τους εν δυνάμει ψηφοφόρους της ΝΔ. Πόσω μάλλον που η παρουσία του στην πρώτη σειρά λειτουργεί αποτρεπτικά για ένα σημαντικό τμήμα πολιτών, ιδίως δε για τους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους από άλλα κόμματα.

«Όποιος συμμετείχε σε σκευωρίες και παρανόμησε θα βρεθεί ενώπιον του νόμου», προανήγγειλε, δίκην μελλοντικού υπουργού Δικαιοσύνης. Αναφερόμενος προφανώς στις υποθέσεις όπου ενεπλάκη το όνομά του (ΚΕΕΛΠΝΟ, προμήθειες φαρμάκων, «Ερρίκος Ντυνάν» κ.ά.) και έγινε στόχος σκληρής κριτικής εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης δεν περιορίζεται εκεί, αλλά… δραστηριοποιείται και σε άλλες υποθέσεις, εκδίδοντας… ανακριτικές αποφάσεις και μελλοντικές διώξεις.

Σε δηλώσεις του με αφορμή το εξώδικο που έστειλε στην κυβέρνηση η Eldorado, ζητώντας 750 εκατ. ως αποζημίωση για τις καθυστερήσεις στις εκτέλεση των εργασιών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έσπευσε να… προειδοποιήσει: «Αν πληρωθεί η αποζημίωση, οι υπουργοί που για πολιτικούς λόγους καθυστέρησαν την επένδυση είναι ένοχοι απιστίας προς το Δημόσιο». Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται απειλητικός κατά κυβερνητικών στελεχών αλλά και του ιδίου του Αλ. Τσίπρα. Υποστηρίζει ότι με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου καταστρώθηκε σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του προκειμένου παράλληλα να πληγεί και η Νέα Δημοκρατία και επιμένει ότι από τις δικαστικές έρευνες στον χώρο της Υγείας δεν θα προκύψει κανένα σε βάρος του στοιχείο. «Αυτοί οι άνθρωποι κατέστρεψαν τη χώρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι», τονίζει συχνά – πυκνά.

Και δεν εννοεί φυσικά την πολιτική τιμωρία και μόνο. Γαλάζιοι βουλευτές που συνομιλούν μαζί του μεταφέρουν την οργή του για συγκεκριμένα κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετά τις εκλογές «δεν θα ησυχάσει αν δεν κλείσει φυλακή τον Πολάκη»!


Σχολιάστε εδώ